Skocz do zawartości

Filtr i spadek z 1 strony na 6 podstrone - co robić?

klimek2008

Rekomendowane odpowiedzi

Usunąć przyczynę filtra i czekać na zbawienie, a jak się nie da to kupić nową domenę i zrobić przekierowanie.

No u mnie już druga stronka identycznie się zachowywała... Pierwsza po miesiącu do tej pory siedzi na 5 podstronie, zatem chyba od razu zrobię 301... Pytanie tylko co mogło być przyczyną tego filtra, obie były faktycznie bardzo podobnie linkowane ale jak czytam posty gdzie ludzie Xrumerem walą kilkaset linków na minutę to nie wiem czy w moim przypadku był to zbyt szybki przyrost, tym bardziej że domenki już prawie roczne...

Istota jest zrodlo linkow a nie przyrost.

Jest to ciekawe dla mnie stwierdzenie, uważałem że nienaturalny przyrost, duże wahania czyli np na początku bardzo duży przyrost a potem dużo mniejszy lub odwrotnie jest przyczyną filtra... No ale patrząc że masz większe doświadczenie, mogę się mylić.

No ale jak to się ma do linków z Xrumera które pochodzą stron w zdecydowanej większości zaspamowanych(przynajmniej te z testu w stopce). Tutaj nie dość że duże wahania(nie wiem jak działasz, czy dajesz kilka blastów a potem spokój czy cały czas linkujesz tak samo) a do tego źródło linków z większości zaspamowanych stron. Jak to jest że nie dostałeś, jak piszesz, nigdy filtra ?

Lacznie kilku metod ?

Korzystanie z tzw. suspended account ?

Co do naturalnego przyrostu linków - to tez jest jakies haslo wymyslone przez pozycjonerow nie majace odzwierciedlenia w przypadku realnych stron. Jesli gdzies np pojawi sie smieszny film to ile linkow do niego pojawia sie w krotkim czasie ? Duzo.... jak to ma sie do tej teorii o naturalnosci linkowania ?

Przyczyn filtra trzeba upatrywać nie tylko w linkach, może na stronie masz jakieś nieczyste zagrania, pomyśl pod tym kątem.

Lacznie kilku metod ?

Korzystanie z tzw. suspended account ?

No ok troszeczke doczytałem o tych metodach w poprzednich postach, natomiast suspended account ? Może ktoś mi to wyjaśnić ?

Przyczyn filtra trzeba upatrywać nie tylko w linkach, może na stronie masz jakieś nieczyste zagrania, pomyśl pod tym kątem.

Na stronie wszystko OK, ponad rok była w Topie a nic nie zmieniałem na niej.

To, że była w topie nie znaczy, że wszystko było przez ten czas ok, uwierz mi... Czasem głupia indeksacja adresu z www i bez www jest przyczyną wahań.

No ale jak to się ma do linków z Xrumera które pochodzą stron w zdecydowanej większości zaspamowanych(przynajmniej te z testu w stopce). Tutaj nie dość że duże wahania(nie wiem jak działasz, czy dajesz kilka blastów a potem spokój czy cały czas linkujesz tak samo) a do tego źródło linków z większości zaspamowanych stron. Jak to jest że nie dostałeś, jak piszesz, nigdy filtra ?

Pochodzą czy nie pochodzą - ważne, że działają i to świetnie :D. W 3 miesiące można spokojnie zdobyć PR5 - a Google raczej nie daje takich pageranków stronom, które uważa za śmieciowe ; ).

Grunt to potrafić naśladować naturalnie zdarzające się przyrosty linków typu gwałtowny wzrost linkowania przy internetowych memach - tak jak to miało miejsce w przypadku znanych filmików typu "jestem hardkorem" albo "niezapomniana 18". ;)

Ciemna strona mocy!

Jeśli chodzi o Xrumera to fajna sprawa, trzeba będzie się przyjrzeć i może spróbować....

Natomiast co do mojego filtru to obawiam się bo schemat kurde jest podobny strona wchodzi na bardzo dobrą pozycję i za jakiś czas dostaje filtra.... O co chodzi ? Za mocno linkowane ? Te strony to nie są świeże domenki, tylko około roku a takie cyrki od miesiąca mam... Jak temu zapobiec ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności