Skocz do zawartości

USA coraz mniej białe

kikas

Rekomendowane odpowiedzi

Mastercobra: idź skończ gimnazjum a potem gadaj takie głupoty, okey?

//edit:

Może, żeby nie było, że jestem jakimś ślepcem: jest różnica pomiędzy podejście "Hej! Jesteś tu nietutejszy znasz swoje prawa i się do nich dostosuj" a "Hej! Jesteś nietutejszy - WYPIE...J!".

Dla mnie wygląda to raczej na to, że mastercobra reprezentuje tą drugą drogę myślenia.

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak już to pewnie zauważyli inni dużo wcześniej, problem nie leży w kulturze a w religii, a być może w jej fanatycznym skrzydle. Niestety religia już na stałe wpisała się w każdą kulturę i póki co nic nie da się z tym zrobić. Problem jest tylko w tym, że to jest tło na którym dzieje się większość konfliktów, od tych lokalnych po globalne.

...kazdy z was by mial tak samo jesli mieszkalby w srod tych wszystkich uchodzcow ktorzy przyjezdzaja...
I nie zycze sobie abys mowil mi co mam robic, nie pasuje to wypad

Rady które dajesz innym stosujesz też do siebie?

Wracaj rodaku do Polski, jak Ci tam tak źle, że się boisz odezwać i szeptem ze znajomymi gadasz :]

edit: Ktos tu napisał fajną rzecz, chcą pryjechać ok, ale niech sie dostosują do społeczeństwa w jakim chcą sobie pomieszkać, a nie zmieniają wszystko wokół siebie, a będzie ok i nikomu normalnemu nie będą przeszkadzać, a że są tu i też mniej normalni,albo normalni inaczej... może wyginą jak dinozaury :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie mówię Ci co masz robić. Problem(że tak to nazwę) jest w tym, że jesteś młody. Uwierz mi, że Twój światopogląd (mam nadzieję) zmieni się i będziesz się tego kiedyś wstydził. Sam osobiście uważam, że religia jest tylko machiną do kontroli ludzkości. Jednakowoż nie pozwolę aby ktokolwiek w mojej obecności dzielił ludzi na Białych (Lepszych) i kolorowych (gorszych). I nie obchodzi mnie czy ten kolorowy jest Muzułmaninem, buddystą czy zielonoświątkowcem.

Co do emigracji islamistów do Europy: żyjemy w takim świecie, że każdy może mieszkać wszędzie. Nie obchodzi mnie sytuacja religijna np. we Francji - skoro sobie z nią nie radzą to znaczy, że gdzieś jest u nich problem. Wiem natomiast, że w Polsce problemu nie będzie bo - mów co chcesz - Polacy SĄ tolerancyjni na inne religie (na homo też tylko jest nagonka w mediach). Tak było 500 lat temu i jest teraz (nie licząc idiotów z bojówek faszystowskich/nacjonalistycznych).

Kolejna sprawa, to napędzanie nienawiści przez media... fakt - czasem imigranci przesadzają ale wygląda to tak:

Zbierze się 100 osób, wyśle pismo, że chcą biegać w chustach. Rząd się nie zgodzi i jadymy z propagandą że "w tym kraju tępią inne religie!"

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Jetsem mlody owszem, ale mieszkam w Belgi od ponad 9 lat i wiem jak sytuacja ise tu przedstawia, nie chce aby z Europy zrobiono Afryke, ludzie przyjezdzajacy z tamtad sa prymitywni, kolezanka z klasy mojego kolegi byla lesbijka, a ze rodzina byla muzulmanska (honor rodziny hanbila) wezwali jakiegos "znachora" ktory mial z niej wypedzic demona ktory nie zawladnal, w rezultacie zmarla w skutek braku tlenu i miala liczne poparzenia na ciele poprzez wrzatek ktorym zostala polewana przez "znachora". Bylo w gazecie, ci ludzie to zakala dla calego swiata. Nie bede sie juz wypowiadal bo nie widze sensu przekonywac kogos do swoich racji. A jesli chodzi o moj swiatopoglad, on sie nie zmieni bo on sie uksztaltowal na doswiadczeniach i przezyciach z tymi ludzmi o ktorych wlasnie pisze.

Chłopie! 99% użyszkodników tego forum mieszka w Polsce. Kogo obchodzi Belgia?! (Która tak btw ma za jakiś czas rozpaść się na dwa Państwa).

Pomyśl: Skoro w Belgii(jeszcze) nie potrafią sobie poradzić z taką rzeczą jak solidarność społeczeństwa i integralność to co poruszasz temat imigrantów?!

mmarek, no stary pojechałeś, tylko nam, znaczy im (egzorcystom) można, o ile są koloru białego... Taka jest ta cała logika. My tak, inni nie. A czemu? Bo nie!

Zauwaz ze to co byla za czasow sredniowiecza dzialo sie dawno temu, chrzescijanstwo jest ma teraz calkiiem inne poglady, to oni ciagle pozostaja przy pogladach sredniowiecznych. Zobacz na sytuacje w krajach gdzie w wiekszosci mieszkaja islamisci, oni pala koscioly, zabijaja chrzescijan i proboja robic to rowniez w krajach Europy. Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze nawet papiez zapytany o to co sadzi o tym ze ktos zabil ilus tam ksiezy w Afryce, mowi ze to na pewno nie jest na tle religijnym, to byl jakis szaleniec. Przeciez to niedorzeczne.

Wróć do Polski, pojedź na wieś, a nawet nie koniecznie na wieś, a zobaczysz, że to średniowiecze nadal jest w mniejszym lub wiekszym stopniu. Nadal są osoby, które leczą rękoma, nadal są szeptuchy, znachorzy, egzorcyści i inne wynalazki...

Nie ma tu winy w kolorze czy kulturze, najgorsza mieszanka jaka niszczy ludzi to: bieda i fanatyzm religiny.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

mmarek, no stary pojechałeś, tylko nam, znaczy im (egzorcystom) można, o ile są koloru białego... Taka jest ta cała logika. My tak, inni nie. A czemu? Bo nie!

Zauwaz ze to co byla za czasow sredniowiecza dzialo sie dawno temu, chrzescijanstwo jest ma teraz calkiiem inne poglady

:):)

PS

Wydaje mi się, że osoby wierzące powinny stosować (przynajmniej znać) nauki swojej religii:

Mt 7, 3

A jesli chodzi o moj swiatopoglad, on sie nie zmieni bo on sie uksztaltowal na doswiadczeniach i przezyciach z tymi ludzmi o ktorych wlasnie pisze.

chcesz przez to powiedziec ze juz nigdy nie bedziesz wyciagal wnioskow z nowych doswiadczen?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności