Skocz do zawartości

Co będzie decydowac o pozycji za rok?

Maenal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jeden z wieszczów SEO oznajmił niedawno, że za rok w pozycjonowaniu nie będą się liczyć linki przychodzące: ich jakość i ilość a ... czas odwiedzin na stronie. Wedle tej teorii strony, na których użytkownik będzie krótko, będą spadały w serpach. Oczywiście, te, na których użytkownik będzie długo, będą zajmować czołowe pozycje.

Dla mnie to zupełne science fiction, ale może Wy macie odmienne zdanie a ja zwyczajnie nie nadążam za Google. Albo też pojęłam opacznie przekaz wieszcza.

Pozdrawiam

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Fantastyczny Gabinet kosmetyczny Kraków

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

Podaj nazwisko tego wieszcza, bo nie wiem jak bardzo poważnie traktować taką wypowiedź.

Na razie nie mogę, ale jak tylko będę mogła to uczynię.

Co do traktowania to przyjmijmy, ze poważnie

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Fantastyczny Gabinet kosmetyczny Kraków

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

Nie będzoie tak z prostego powodu, użytkownicy niekiedy pod danym hasłem szukają kompletnie różnych stron, na których spędza się różne ilości czasu. Może być sytuacja gdzie ktoś wpisuje "egipt" i szuka biura podróży, na którym spędzi najbliższe kilka godzin przeglądając wycieczki i opinie o miejscach, a równie dobrze może szukać tego jakiś uczeń, który chce tylko wikipedia i zrobić ctrl+c więc na stronie spędzi jakieś 20 sekund. Czy to znaczy, że wikipedia ma polecieć na sam koniec listy? Czas spędzony na witrynie może się liczyć jedynie w specyficznych przypadkach, albo dla określonych grup stron. Google potrafi rozpoznać np. sklepy internetowe czy fora i może być sytuacja taka gdzie google wybierze po prostu lepszy sklep dla danegho hasła, ale nie ogólnie lepszą stronę.

Na podstawie czego google stwierdzi czas odwiedzin strony X

na podstawie:

Analytics

tak samo moze sprawdzac to poczasie porotu do googla od wyszukania.

Według mnie taki czynnik może mieć jakiś wpływ na pozycje, ale nie jest to większy współczynnik niż 0,01 % wszystkich elementów jakie są brane pod uwagę.

#Czachapl ->google nie może wymagać instalowania swoich narzędzi.

Zgadza się nie może.

Dziś też nikogo nie zmusza do korzystania z ich szukajki.

Tak samo ty nie możesz mieć do nich pretensji ze nie ma cie u nich w indeksie.

I może się zdarzyć tak: nie masz na stronie ich statystyk nie ma cie w indeksie. :)

zakladając czysto teoretycznie ze wszsykie strony juz mają podłaczone statystki to ktore z sklepów o bieliźnie będą w top10 ?

te w których ludzie szukali najdłużej towaru ?

które z kancelari adwokackich będą w top? te w ktorych ludzie najdłużej szukali telefonu ?

Marketing internetowy dla firm

Tego typu wizje można sobie budować w nieskończoność ... moze wyniki beda alfabetycznie ? albo alfabetycznie wedlug danych w whois ?

Alfabetycznie może niekoniecznie, ale top30 random co 24 godziny - każdy przez dzień w miesiącu byłby na top1. Namieszaliby w rozliczeniach za pozycję. :)

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności