Skocz do zawartości

Gry losowe - pozwolenie z MF

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

A gdybym miał pozwolenie z ministerstwa to napisał bym fajny konkurs...

Od jakiegoś czasu ta myśl chodzi mi po głowie.

Tylko to pozwolenie z Ministerstwa Finansów... Starał się kiedyś ktoś o takie?

Zastanawia mnie jaka jest procedura uzyskania czegoś takiego... I czy to wogole wykonalne dla prostego przedsiębiorcy...

Wystarczy email do nich czy wycieczka do Warszaway?

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

bo oni zakładają że jak chcesz uzyskać takie pozwolenie, to od razu jesteś milionerem

No kurde tak to my Polski nie zbudujemy... Fajny, unikalny pomysł, ledwie starczy mi na oprogramowanie do niego a tu jeszcze pozwolenie jest płatne??

Paranoja a zyski 22% z udanego pomysłu im nie wystarczą?

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Poszukaj w Google - jest wiele różnych sposobów obejścia ustawy o grach losowych :D

Cytując pierwsze z brzegu (nie sprawdzone!):

Rozwiązanie jest proste: osoba, która jest wylosowana musi odpowiedzieć na pytanie konkursowe, łatwe, takie oczywiste np. "jak miał na imie pies z czterech pancernych". Wówczas loteria nie jest loterią w rozumieniu przepisów o grach losowych a tylko wyłania osobę która bierze udział w konkursie a tu już mają zastosowanie inne przepisy.

logo-stat4seo-blue-small.png

Rozwiązanie jest proste: osoba, która jest wylosowana musi odpowiedzieć na pytanie konkursowe, łatwe, takie oczywiste np. "jak miał na imie pies z czterech pancernych". Wówczas loteria nie jest loterią w rozumieniu przepisów o grach losowych a tylko wyłania osobę która bierze udział w konkursie a tu już mają zastosowanie inne przepisy.

Nie może występować czynnik losowy.

Jedyny mi znany sposób na loterię, to np. "pierwsza osoba, która wyśle sms o każdej pełnej godzinie, wygrywa".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności