Skocz do zawartości

ultra wyzwanie :)

rattkin

Rekomendowane odpowiedzi

To dzielo Akiego

A jakbyś u siebie zmontował tak title: Bartosz Danowski | Literatura Informatyczna | tytuł podstrony... ?

Masz 117 postron z czego tylko 71 zawiera frazę "literatura informatyczna" a chyba tylko 3 w title

Helion ma 18600 podstron. Nie ma żadnej podstrony z title zawierającym "literatura informatyczna". Google wskazuje tylko 4 strony w tym stronę główną gdzie literatura informatyczna występuje tylko w keyword :shock: co trochę dziwi

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A jakbyś u siebie zmontował tak title: Bartosz Danowski | Literatura Informatyczna | tytuł podstrony... ?

Wiesz co myslalem o tym ale wtedy bedzie problem. Wydaje mi sie, ze np w tym przypadku podstrony z ksiazkami beda mialy za dlugi tytul -

Bartosz Danowski | Literatura informatyczna | ksiazka + tytul ksiazki

Zdecydowanie bardziej zalezy mi na tym aby podstrony z ksiazkami byly indeksowane pod katem tematyki danej ksiazki. Tak sie sklada, ze zawsze tytul ksiazki zawiera slowa kluczowe a wiec nie chcialbym aby byl obcinany przy indeksacji.

Poza tym moim celem jest pierwsza 10 a nie 1 miejsce :lol:

Zadowala mnie dowolne miejsce z pierwszej 10 wynikow.

Zdecydowanie bardziej zalezy mi na tym aby podstrony z ksiazkami byly indeksowane pod katem tematyki danej ksiazki.

Wobec tego wszystko jest na swoim miejscu :lol:

Zastanawiam się tylko nad jednym w przypadku Twojej strony - czy nie byłoby Ci wygodniej zrobić nagłówek składający się z dwóch części - pierwsza część klikalna (img z altem "Bartosz Danowski | Literatura Informatyczna") a druga część w zależności od działu we flash'u lub nie.

O ile nie polepszy to wyników w googlu (a myślę że jednak polepszy) to poprawi komunikację - ludzie są przyzwyczajeni do szybkiego klika w nagłówek i powrotu do strony głównej ;)

Być może prościej będzie założyć na warstwie nad całym nagłówkiem przeźroczystego gifa ale klikalnego i w nim umieść alt.

Aaaa i skąd Ci się wzięło w body <meta HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> ? To drobiazg ale robotowi może nie przypaść do gustu.

Zastanawiam się tylko nad jednym w przypadku Twojej strony - czy nie byłoby Ci wygodniej zrobić nagłówek składający się z dwóch części - pierwsza część klikalna (img z altem "Bartosz Danowski | Literatura Informatyczna") a druga część w zależności od działu we flash'u lub nie.

O ile nie polepszy to wyników w googlu (a myślę że jednak polepszy) to poprawi komunikację - ludzie są przyzwyczajeni do szybkiego klika w nagłówek i powrotu do strony głównej :P

Zgadza sie z toba - to dobry pomysl. Musze skonczyc ksiazke i pozniej zrobie od nowa szablon i to poprawie.

Aaaa i skąd Ci się wzięło w body <meta HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> ? To drobiazg ale robotowi może nie przypaść do gustu.

Kurcze zaskoczyles mnie sprawdzilem wszystkie pliki i fakt w jednym includowanym pliku byl zbedny wpis. Usunalem go ale nadal skad jest includowana ta linia :| Najlepsze jest to, ze wyczerpalem mozliwosci co moze byc przyczyna ale bede rano szukac moze cos przeoczylem

Dzieki za zwrocenie na to uwagi

Ja pod słowami

"labradory"

- jestem w katalogu na numerze 1.

- w wyszukiwarce 5-6 w zależności od dnia, choć od trzech dni mam PR0

"labradory szczenięta"

- w wyszukiwarce 4-5 w zależności od dnia,

"labradory hodowla"

- w wyszukiwarce na 3 miejscu

"hodowla labradorów"

- w wyszukiwarce na 3 miejscu

Wszystko przez ten PR0. A było tak cudownie ;-)))

Generalnie jak zrobię angielską wersję językową to będę celował w "labrador retriever", "labradors" i "labrador" bo strony z czołówki mają PR=5

Marcin

Hodowla Leminiscatus

Labrador retriever

o matko! i to na 30,600,000 :shock: :shock: :shock:

Jażeś tego mistrzu dokonał? opowiadaj

Na 30,700,000 :)

A co do tego jak, to głównie dzięki linkom. Miałem na stronie także dużo poukrywanych warstw z m.in. frazą "humor", ale postanowiłem się ich pozbyć, żeby mnie nie posądzono o spam, więc za kilka dni zobaczymy, czy bez tych ukrytych warstw też będe miał takie gites pozycje, jeśli tak, to to będzie niepodważalny dowód na ważność linków w Googlu :)

to to będzie niepodważalny dowód na ważność linków w Googlu

O do tego to nie musisz chyba nikoto przekonywać :) Chyba ze znajdują się tu jeszcze niedowiarki - jeśli tak to proszę oto dowód na skuteczność linków i anchor tekstu:

fraza: "wiadomości ze świata" 345.000 dok = miejsce 3

Fraza "wiadomości ze świata" nie pojawia się nawet nigdzie w serwisie !! :) pozycja wypracowana jest wyłącznie anchor textem

fraza: "ze świata" 906.000 znalezionych dok. = miejsce 5

wyraz: "świata" 1.740.000 dok i ok. 50 pozycja

wyraz: "wiadomości" 5.760.000 dok. i ok 150 pozycja

webwwebNews otrzymał w sumie 10300 linków.

Dobrze jest korzystać z tablicy ogłoszeń webwweb i utrzymać się tam jak najdłużej ;) ;) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności