Skocz do zawartości

Strona będąca agregatorem RSS

lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Stworzyłem na szybko stronkę opartą na Wordpress'ie z plugin'em pobierającym wybrane kanały rss i publikującym je jako notki. Chciałem zapytać, czy takie coś ma jakiś sens? To znaczy, czy będzie jakieś zainteresowanie taką stroną jeśli pozostanie w takiej postaci w jakiej jest (adres strony: https://celebrityfeeds.haa.pl ). Powiedzmy, że na tej akurat byłby umieszczane jedynie newsy związane z gwiazdami telewizyjnymi.

No i jeszcze jedna sprawa. Czy to jest legalne? :]

Bardzo prosiłbym o opinie na ten temat, bo jeśli to ma sens, to od razu wykupię sobie jakieś konto, domenę i zacznę pozycjonowanie i promocję.

tez jestem ciekaw czy mozna wykorzystrac kanaly rss do zbudowania strony przez co nie trzeba martwic sie o nowy content

co do legalnosci to widzialem na jednej ze stron udostepniajacej swoje artykuly przez rss ze wyrazaja zgode na ich publikowanie pod warunkiem podania zrodla

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

Mój pomysł jest taki, żeby stworzyć kilka mini-stron, z których każda byłaby nastawiona na publikacje rss'ów z jednego tematu... powiedzmy newsy o gwiazdach, muzyka, sport itp. Dałoby radę z takich stron wydoić jakieś pieniądze z AdSense np.?

Poza tym wydaje mi się, że nie jest to najgorszy pomysł na darmowy content...

Predzej liczylbym na site niz kase z adsense :rotfl: Chociaz kto wie :zeby:

87534[/snapback]

tylko popatrz ile linków wychodzących a przy czyms takim ciężko o dobrą indeksacje

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Linki wychodzące można zamienić na linki do konkretnych postów wewnątrz strony, ale wtedy strona przestaje spełniać swoją funkcję, ponieważ pozostajemy ze skrótem newsa i bez linka do całości, ale za to z większą ilością contentu. Trochę zagmatwałem, ale ogólnie chodzi o to, żeby tytuł, który aktualnie prowadzi do całości treści na innej stronie prowadził w to miejsce, w które prowadzi "- permalink -" pod treścią.

looknij na  https://www.allrss.info/

87574[/snapback]

Chodzi Ci o to, że link do źródła jest umieszczony dopiero w 'pełnej' treści newsa? Czy to jest lepszy sposób?

Poza tym, jak myślicie... lepiej zrobić jedną stronę i podzielić na kategorie tematyczne (tak jak np. allRSS), czy stworzyć kilka mniejszych stron?

• 5 miesięcy temu...

Witam, odgrzebuje temat troche z innym pytaniem.

Wiecie moze ktore ze stron udsotepniaja za darmo swoje newsy w calosci, ktore tylko naglowki, w ktorych nalezy podawac zrodlo???

Jakas lista by sie przydala :D

Reklama internetowa - marketing w wyszukiwarkach || Pozycjonowanie Poznań - skutecznie i profesjonalnie || Słownik online Slowka.info - tłumacz online

Chodzi Ci o to, że link do źródła jest umieszczony dopiero w 'pełnej' treści newsa? Czy to jest lepszy sposób?

Nie jestes pierwszym z tym pomyslem zobacz tu ja tak to rozwiazalem.

Poza tym, jak myślicie... lepiej zrobić jedną stronę i podzielić na kategorie tematyczne (tak jak np. allRSS), czy stworzyć kilka mniejszych stron?

Kilka roznych z roznymi adresami IP

Predzej liczylbym na site niz kase z adsense :D Chociaz kto wie :)

żebyś się nie zdziwił:D Może kasa nie duża, bo czek dostał bym po 60 dniach wyświetlania reklam, ale jest;p

Sam się zdziwiłem, gdy po 2 miesiącach działalności, bez promocji, w statystykach odnotowałem 800 uniq dziennie;p Do tego wysokie pozycje(pierwsza 10) na wieeele fraz w onet(luty 9000 wejść) i google(luty 6000 wejść);p

Adsense wyświetlam od 11 dni i nie narzekam, jak narazie;p

-- update: LOL temat z wrzesnia ;p No ale co tam :D

Ja zrobilem co takiego juz wczesniej jak bylu w az domeny info za darmo i w miedzy czasie aktualizacja g. domeny nagle wystrzelily na pr=5 kilka na pr=6 (:)), reszta na na pr=4 pozytek byl z tego taki, ze linki na tych stronach wywindowaly mi stronki, ktore chcialem miec wysoko w kosmos do tego reklama kontekstowa. Niestety po rku nie mialem kasy zeby utrzymac domeny i cala flota padla (a bylo tak pieknie) mialem tych domenek ok 150 w sumie rozne rtresci teraz mam kilka, z ktorych chce skorzystac, ale narazie stoja odlogiem to przynajmniej niech na siebie zarobia i polinkuja na inne moje strony :D.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności