Skocz do zawartości

Czy można tyle zarobić?

altey

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem dzisiaj z ciekawości aukcje allegro dotyczące serwisów internetowych. Czytając opisy aukcji sprzedawanych stron nie mogłem do końca uwierzyć w to co wpisywali tam właściciele. Chodzi oczywiście o kwoty, jakie zarabiają na stronie.

Przykładowo ktoś sprzedaje stronę o tematyce budownictwo i mówi, iż strona zarabia ok. 6500zł miesięcznie, głównie na sprzedaży linków, banerów, buttonów i wizytówek firmowych. Z tym ostatnim mogę się zgodzić ale to może zaledwie kilkaset złotych. Spoglądam na alexa ranking tej strony i ???....... 3,925,764 :)

Spoglądam na drugą aukcje portalu społecznościowego i tam właściciel pisze że zarobił w grudniu 8000zł miesięcznie, głównie na reklamach z novem i innych. Patrzę na alexa i - 1,624,542

Powiedzcie mi czy to jest możliwe czy po prostu wypisują głupoty żeby tylko sprzedać serwis za dobrą cenę?

Bo coś mi się nie wydaje że to wszystko takie piękne i różowe.

Mam stronę muzyczno-informacyjną, która w tej chwili ma alexe 1,574,459. Od dobrych kilku dni statystyki idą mocno w górę w związku z rozpoczęciem pozycjonowania i w tej chwili notuję dziennie około 1500 UU a jeśli chodzi o zarobki to nie wynoszą nawet 5% tego co zostało opisane na tych aukcjach.

I oczywiście czy przy 1500UU da się zarobić jakieś fajne pieniążki?

Nie widziałem żeby była cena minimalna. Obie aukcje potrwają jeszcze 3-4 dni i ceny już wynoszą ponad 1 tysiąc złotych.

A co do tego to też mi się nie wydaje że sprzeda domenę za np. 5 tysięcy skoro zarabia 8K miesięcznie - LOL

Pewnie zarabia 100zł i się będzie cieszył jak sprzeda za 2-3 tysiące. Tylko nowy właściciel się zdziwi :)

takie aukcje, często również pakiety portali, z newsami z rss, które zarobią 20 000 zł i więcej nawet nie zaindexowane, dostajemy pliki i kopie bazy, często tych stron jeszcze nie ma w sieci a w treści aukcji jest mowa np pozycjonowaniu portalu oferowanego na aukcji - które rzekomo zwiększy nasze zyski itp itp itp, niestety aukcji typu nabij-sie-sam-w-butelke jest na allegro sporo, pojawiają się tam od dłuższego czasu i myślę że szybko nie znikną. Chętnych, naiwnych i nie znających się na tym temacie też nie brakuje

Na allegro duża część serwisów to chłam. Czasem trafiam na strony z podobną tematyką do moich witryn i aż podziw mnie bierze, jak widzę te okrąglutkie sumy ;) Czarodzieje, czarodzieje ;)

Przy 1500UU zarobisz, ale tylko wtedy, gdy tematyka witryny będzie się ładnie pokrywała z reklamami.

Wiadomo też, że to wszystko zależy w większości od samej tematyki...

Np. popularna wyszukiwarka mp3 VS popularny portal biznesowy - jak myślicie, kto zarobi więcej? ; )

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności