Skocz do zawartości

Nietypowe oblewanie obrazka przez tekst

wanq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

natknąłem się na problem, z którym za nic nie mogę sobie poradzić.

Mam mały boks, w lewej części posiada on obrazek oblany tekstem. Chcę dodać drugi obrazek również oblany tekstem, z tym że drugi obrazek ma znajdować się w prawym dolnym rogu. Najlepsze co udało mi się wykombinować jest w załączonym screenie. Mogę dać na ten prawy obrazek większy z-index lub użyć go jako bg, ale wtedy nie będzie widać ale części tekstu, albo tekst będzie nachodził na obrazek (a tego nie chcę).

Zna ktoś może jakiś sposób na to? Może być na divach, tabelach - obojętnie. Byle by działało :]

img_oblewanie.jpg

Dzięki, a może jakaś bardziej konkretna podpowiedź :)? Bo wydaje mi się że próbowałem już wszystkiego i nic nie pomogło. Dodam że nie mam możliwości wpiąć się obrazkiem w tekst (wtedy nie byłoby problemu), mogę go umieścić albo przed albo po całym tekście.

Takie ustawienie powoduje, ze lewy obrazek jest na swoim miejscu, ale prawy zaczyna się pod tekstem, a powinien się kończyć wraz z nim (oblewanie obrazka, o którym wcześniej pisałem). Sztuczne podciągnięcie marginesem ujemnym w górę da efekt z pierwszego posta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności