Skocz do zawartości

Planowana sprzedaż serwisu

złowieszczy pan

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad sprzedażą mojego serwisu z dużym ruchem (około 20k uu dziennie). Myślę, że można umieścić aukcję na Allegro. Jak sądzicie, czy w takim przypadku warto umieścić na mojej stronie informację, że serwis jest do sprzedania (np. pasek w lewym-górnym rogu przeglądarki) z linkiem do aukcji. Czy takie działanie nie odstraszyłoby w jakimś stopniu użytkowników? Myślę, że mogliby w jakimś stopniu uświadomić się, że zarabiam na nich pieniądze i zniechęcić się do serwisu. Jednocześnie zwiększyłoby to szansę na zauważenie aukcji przez potencjalnego kupca.

Co o tym myślicie?

Ponadto prosiłbym o wszelkie możliwe wskazówki odnośnie tego, jak najskuteczniej sprzedać serwis.

Z góry dziękuję za odpowiedzi,

Pozdrawiam

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

jeżeli masz rzeczywiście 600K UU na miesiąc nawet nie wystawiaj tego na allegro i nie informuj o tym w jakims opisie na serwisie.

przygotuj porządna ofertę i poszukaj kogoś z pieniądzmi. Obecnie dużo wydawnictw potrzebuje zwiększenia zasięgu.

Możesz tez "wpuścić" kogoś kto za udziały pomoże ci w sprzedaży pod warunkiem że jego działka nie spadnie poniżej 5-10K.

Warto tez poinformować co jest do sprzedania własnie na forum a nie allegro gdzie decyzja o zakupie będzie musiała być podjęta w kilka dni.

Czasami jednak ludzie sprzedają dość spore portale na allegro i to z sukcesami.

mozesz podac choc jeden przyklad ??

W tamtym roku strona z grami ok 10k uu na dzień więc może nie tak dużo ale dość sporo była to wtedy strona z top 10 na popularne frazy związane z grami. Pomyślę dokładnie co to za strona byłą i Ci podesle adres na PW Lukas

tak zagraj.com.pl był w tamtym roku. czy coś podobnego z top 10 z grami itp frazami powiązanymi z tą tematyką i się sprzedało no i jak umilacz to już są 2 serwisy + jeszcze jeden o podobnej tematyce który podesłałem na PW. a pewnie coś jeszcze się znajdzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności