Skocz do zawartości

Władze na śląsku chcą zbudować spalarnie śmieci w centrum miasta

Rekomendowane odpowiedzi

Nie może powstać tam gdzie nikt nie mieszka?

Nie, najlepszą lokalizacją są miejsca przemysłowe u nas. W innym wypadku trzeba by karczować lasy, a z tego co kojarzę to większość terenów zielonych jest u nas pod ochroną. Do tego trzeba by budować nowe drogi o standardzie dużo większym niż gminne, więc jeszcze była by potrzebna lokalizacja przy DTŚ/A4/gierkówce/kolei.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

poza miastem... poza miastem... zacięta płyta...

nie rozumiesz ze umieszczenie spalarni w mieście spowoduje, że nie będzie trzeba transportować tych śmieci tylko od razu do spalarni?

chodzi o skrócenie drogi, którą mają być przewożone. Gdyby nie brano pod uwage transportu (a co za tym idzie szkodliwosci dla srodowiska) to powstała by w Polsce jedna centralna spalarnia dla wszystkich miast.

Znacie to: "wolne, nie pozwalam!" ?? i jak to się skończylo?

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

Znacie to: "wolne, nie pozwalam!" ?? i jak to się skończylo?

Na szczęście dziś nie obowiązuje, liczy się zdanie większości, bynajmniej w moim mieście mieszkańcy opowiedzieli się przeciw budowaniu podobnego projektu w środku miejscowości.

poza miastem... poza miastem... zacięta płyta...

nie rozumiesz ze umieszczenie spalarni w mieście spowoduje, że nie będzie trzeba transportować tych śmieci tylko od razu do spalarni?

Będziemy mogli podyskutować jak postawią Ci spalarnię 50m od domu, a ciężki transport z odpadami będzie Ci spędzał sen z powiek. Tyle ode mnie.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

no tak fakt, lepiej, żeby transport jechał przez całe miasto do punktu docelowego poza miastem.. logiczne...

bo z miasta śmieci to helikopterami odbierają..

niestety metropolie mają to do siebie, żę produkują duuuuużo śmieci i lepiej zarówno logistycznie jak i dla środowiska, aby powstało wiele małych spalarni w miejscu powstawania śmieci niż miały by być wiezione np przez całe miasto, aby w innym miejscu je spalać

a tak na marginesie, to czy widziałeś kiedykolwiek nowoczesną spalarnię śmieci na oczy? czy tylko powtarzasz to co ktoś Ci powiedział lub to co wyczytałeś na bogu jakiegoś oszołoma?

zapoznałeś się z raportem oddziaływania na środowisko tej inwestycji? jeżeli nie wiesz nawet co to jest to powiem Ci tyle, że każda inwestycja tego typu ma obowiązek przygotować taki dokument i Ty jako zainteresowana strona masz prawo się z tym zapoznać.

No właśnie zasada "Wolne, nie pozwalam!" nie obowiązuje, więc mam nadzieje, że inwestycja dojdzie do skutku

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

• 3 tygodnie później...

Tak dorzuce swoje zdanie - spalajcie co swoje. Miasto produkuje - miasto spala i wara od wsi, przedmieści etc. Nie chce aby polska wieś, czy ludzie mieszkający w pobliżu miasta czuły smród waszych pampersów.

Wieś jakoś nie tworzy stron, aby stworzyć na miejscu pałacu kultury składowiska wiśni, więc tez nie zatruwajcie komuś życia i trujcie się sami.

Fakt, Śląsk jest bardziej egzotycznym miejscem, bo tam nie ma już wolnych przestrzeni do budowania spalarni poza obszarami miejskimi. To trochę inna rzeczywistość.

Tak dorzuce swoje zdanie - spalajcie co swoje. Miasto produkuje - miasto spala i wara od wsi, przedmieści etc. Nie chce aby polska wieś, czy ludzie mieszkający w pobliżu miasta czuły smród waszych pampersów.

Błędne koło. Nikt nie czyta postów. Czysto hipotetycznie: wyobraź sobie, że ta Twoja wieś za 5 lat dostaje prawa miejskie. Będziesz wtedy oponował przeciw spalarni przed oknem? Widzę brak zrozumienia, ja cały czas podkreślam, aby budować spalarnie poza miejscami zamieszkania ludzi z miast i wsi. Tak trudno to zrozumieć? Dalej widzę w tym jakąś nagonkę przeciw miastom. Skoro jest miejsce do wybudowania spalarni tam gdzie nikogo nie ma, to dlaczego jednak na siłę wp****ać komuś ją pod domem, bo mieszka w mieście? Mieszkałem na wsi przez całe swoje życie, teraz w mieście. Dalej nie widzę powodu, aby którejkolwiek jednostce osadniczej niszczyć życie.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Niestety kolego (do autora) ale ja swoich mocy przerobowych zaplecza przekazywać nie mam zamiaru, nie chcę aby wasze śląskie odpady wylądowały i były spalane u mnie na mojej prowincji :).

budować spalarnie poza miejscami zamieszkania ludzi z miast i wsi.

Czyli gdzie?

Nie zmienię zdania że ekologowie i feministki to najbardziej popaprana grupa społeczna w ustroju demokratycznym. Zapraszam do partii Prawo i Sprawiedliwość . Tam ludzie z klapkami na oczach,wierni swej ideologii nie zważający na rozsadne argumenty odnajduja się świetnie.

Ekolodzy powinni utylizować swoje śmieci samemu :) skoro wiedzą co jest lepsze dla środowiska. Po co to zlecać zewnętrznym firmom?

Nawiązując do tematu budowy spalarni śmieci ,chcę się podzielic wrażeniami z Wiednia,gdzie w centrum tego miasta również stoi spalarnia śmieci.Spalarnia Hundertwassera nie tylko przyciąga wzrok i zainteresowanie swoim wyglądem,ale jest również ekologiczna i nowoczesna.Wiedeńczycy są z niej bardzo zadowoleni i zachwyceni jej bajkowym wyglądem.W tym przypadku ekologia świetnie współgra z estetyką budowli.W 1986r założono pierwsze filtry a dla dioksyn jeszcze póżniej.Hundertwasser przedstawiał swoje bardzo oryginalne pomysły i wizje w tworzonych przez siebie pracach i działaniach na rzecz środowiska naturalnego.Jego styl to rezygnacja z lini prostej.Jego twórczość wykazuje wyrażne wpływy architektury Antoniego Gaudiego.

1379625.jpg

Super byłoby, aby spalarnie były daleko od cywilizacji, no ale tego się nie wybiera. Osobiście pracuję w przedsiębiorstwie zajmującym się produkcją przetworów, a w mojej okolicy takich zakładów jest jeszcze kilkadziesiąt i też przyładowali nam taki prezent. Protesty oczywiście były, ale de facto już było po ptokach. U Was pewnie też zanim ktoś się dowiedział, to już wszystko było poukładane...

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

A pewnie, że nie ma się czego bać, wystarczy dużo pić :/

Wybaczcie za moje wcześniejsze zdanie, ale karty po prostu zostały już rozdane, a publika w sieci może sobie już tylko podyskutować.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

• 3 tygodnie później...

melodia - ale tak konkretniej to co się dzieje ? Ludzie w okolicy dostają masowo raka i chorują, dymi z tego dzień i noc, jakiś smród albo hałasy ? Jakbyś miał siłę między sesjami picia, to walnij jakąś fotkę i pokaż jak to wygląda :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności