Skocz do zawartości

Czy reklamy strony pomagają w pozycjonowaniu?

fotograf_darek

Rekomendowane odpowiedzi

Wykupiłem reklamy mojej strony na kilku portalach ,zajmujacych sie tematyka,jaka mnie interesuje. Czy ilość osób klikajacych w moje reklamy ma wpływ na pozycjonowanie strony np. w Googlach? Czy fakt,ze linki do strony sa tam umieszczone ma jakies znaczenie ? Zaznaczam,ze jestem w wyszukiwarkach. Jak kazdy chciałbym jednak byc na jak najlepszej pozycj. :rotfl:

ilość osób klikających na twoje linki na innych stronach NIE ma wpływu na pozycje w google, wpływ ma ilość linków na innych stronach, im więcej linków tym wyższa pozycja, google niewidzi czy ktoś na nie klika czy nie :)

foot.gif

Programista PHP / sql www.grzelka.info

Mają znaczenie, oczywiście. Ważne jest jednak, aby te linki miały odpowiedni anchor. Jeżeli pozycjonujesz się pod 'fotograf warszawa', to z takim anchorem powinieneś zdobywać linki.

pozdrawiam.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

I tylko jedna bardzo ważna sprawa:

Jeśli linki wykupiłeś rzeczywiście na dużych serwisach, na pewno link ten jest

najpierw linkiem do skryptu zliczającego ilość kliknięć, który dopiero po tym

skieruje oglądającego na Twoją stronę. Ot, marketing, target, konwersja

i inne takie słowa wytrychy ;]

Zajrzyj na WP., wstukaj hotele, pierwszy link, który po najechaniu myszą

informuje o właściwym adresie, w rzeczywistości wygląda tak:

https:// adsearch.wp.pl/ctr?camp_id=2445&id=88404&url=http%3A%2F%2F www.pph.com.pl&zet=wp00

A taki link nie przyda Ci się na wiele, gdyż użyto w nim przekierowania 302,

a nie właściwego 301. Czym się różnią? Poczytaj... forum. :]

Szy.

Może 3 grosze....

1. Jeśli w usłudze reklamy płacisz za KLIK to oczywistym staje się to co podał Szy odnośnie 302 - czyli kupowanie reklam na 'ilość kliknięć' zawsze jest przekierowaniem 302 (tym złym).

2. Odpowiedni anchor (o tym pisał Wuel)

3. Jeśli to banner, trzeba zerknąć w kotwicę - bo i bannery nogą mieć 302.

4. Nawet jesli przy bannerze jest bezpośredni link, to należy zerknąc na opcję indeksowania strony by stwierdzić czy wogóle będzie indeksowana. (znam przypadek sprzedaży reklam i linków na stronie, która zastała wyłączona z indeksacji)

5. nofollow - kolejne zmartwienie...

6. Strona w ramce (<iframe , <frame - kolejne zmarwienie

7. Cała kombinacja alpejska wszystkich tych elementów i paru innych...

To wszystko powyżej ma wpływ na to, czy kupienie reklamy będzie miało znaczenie w pozycjonowaniu.

i można by jeszcze nawymyślać...

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności