Skocz do zawartości

Fala banów

patro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Google przypisuje każdą stronę do kategorii, jeżeli wizyty znacznie odbiegają długością od średniej danego keyworda strona jest klasyfikowana jako podejrzana.

i tak dla w zasadzie nieskończonej liczby keywordów ?

co jeśli na 5 fraz jestem podejrzany a na 3 nie jestem?

to by wymagało jakiejś kosmicznej mocy obliczeniowej

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

Kosmicznej?

Kosmicznej to wymaga wykrywanie duplicate content, tworzenie klastrów ze zbiorami stron modelu podobieństwa to jest kosmiczna moc obliczeniowa, nie proste porównywanie średniej dla danego keyworda a później liczenie średniej dla całej strony :) w odniesieniu do reszty stron danej tematyki.

Ciemna strona mocy!

Może tak być że takie dane jak czas pobytu na stronie może wpływać na google ... jeśli tylko będzie miał te dane. Statystyka (taka nauka, część matematyki ;p ) daje doskonałe możliwości wykrywania wałków więc jeśli strona nie będzie się mieścić w jakimś tam rozkładzie normalnym to bocik wysyła do moderatora info a ten już przeanalizuje dokładniej :)

Wielu userów używa Google Anala

poza tym google ma w serpach javascriptowy licznik kliknięć

co w połączeniu ze zliczaniem po jakim czasie user wrócił ze strony do wyników pozwala przybliżyć współczynnik odrzuceń i czas spędzony na stronie

adby: ale tak jest - spamowy content na wysokiej pozycji + duży bounce rate = ban

wiem bo kiedyś się zajmowałem MFA, kierowałem ruch z long taila google na konkurencyjne frazy wyszukiwarki ppc

przy współczynniku odrzuceń 98% i pozycjach 1-3 na tysiące szukanych fraz jest ban

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności