Skocz do zawartości

Fala banów

patro

Rekomendowane odpowiedzi

Za wąsko myślisz.

Google przypisuje każdą stronę do kategorii, jeżeli wizyty znacznie odbiegają długością od średniej danego keyworda strona jest klasyfikowana jako podejrzana.

Jasne a serwery na drzewach rosną i Google chodzą i je zrywają.

Snake Plisken? Myślałem, że nie żyjesz!

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Słuchaj, gdyby myśleć tak "szeroko" jak Ty, to można by dostrzec 1000 podobnych teorii spiskowych.

Podaj jakieś testy/dowody na potwierdzenie swojego stwierdzenia, a może znasz algorytm Google'a od środka?

Z jednej strony w ten sposób musiałyby polecieć strony flashowe... ale z drugiej jeśli dobrze zrozumiałem co pisze Dupa_zbita, to miał na myśli nie ban z automatu, a flagowanie strony. GQT pewnie nawet dziesiątej część oflagowanych witryn nie przegląda, ale zawsze moze gdzieś trafić. Na pewno nie jest to jedyny czynnik, muszą iśc jeszcze inne, ale przecież charytatywnie Google GA nie daje, jakieś dane z tego bierze. A czy to teoria spiskowa... kiedyś 90% użytkowników PiO krzyczało, ze teorią spiskową jest to, że Google zbiera dane o użytkownikach. Kiedy indziej, że teorią spiskową jest, że Google Toolbar i że Chrome wysyłają jakieś dane do Google.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Google analytics + wysoka ilość odrzuceń/krótki czas na stronie = ban.
^ Przeżyłem coś podobnego, Domena PR5! dostała bana po skonstruowaniu spamerskich podstron z bounce rate bliskim 100%.

Czyli w pierwszym wzorze doszedł czynnik z 2 cytau, czy to 2 rózne wzory na jednego bana?

Od dawna wiadomo, że G nie po to udostępnia darmowe GA, Chrome, Toolbary i inne zabawki by nic z tego nie mieć.

Za darmo to dla G udostepnia każdy kto używa tych "darmowych" zabaweczek informacje o swoim ruchu w sieci.

G zapewne uzywa też tych informacji do wyłapywania zbędnych treści w indeksie, ale póki co moim zdaniem nie rozdaje banów z automatu. Do bana potrzebny jest operator przycisku: banuj. Pewnie boty wysyłają jakieś raporty do moda z info o podejrzanej stronie, może nawet są programy, które analizują info w bazach z GA, tego co przychodzi z innych aplikacji, na bank są biali rycerze i sflustrowana konkurencja, ale to tematy na inną okazję ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

ładna mi fala banów jak jeden user dostał bana na zapleczowy spam, a tu od razu teorie powstają jakby przynajmnniej znikła płowa stron z indeksu ;)

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

tylko ze raczej zapleczowek przewaznie sie nie pozycjonuje, wiec wejscia zbieraja na frazy kilkuwyrazowe, a nie na takie na ktore sa poza top100

jak sobie przejzycie statystyki ogona na normalnych stronach to tez jest spory odsetek takich dziwnych fraz ma 100% odrzucen

w wypadku stron naturalnych i niepozycjonowanych gdzie ruch z linkow ma powiedzmy 80-90% a z google pochodzi max10% - wtedy praktycznie wszystkie wejscia z googla sa na dziwne frazy

teoria ze wysoki wspolczynnik odrzucen = ban wyrzucalaby z indeksu strony i blogi normalnych userow do ktorych jedyne linki jakie prowadza to url, tutaj, w tym miejscu, click, strona juzia itp czyli innymi slowy jeden wielki bzdet ;)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

b79 z całym szacunkiem ale pisałem o fali banów na moim zapleczu po czym zapytałem czy ktoś zauważył coś podobnego u siebie. Po drugie dlaczego piszesz zapleczowy spam jak tych stronek na oczy nie widziałeś? zastanów się czasami zanim coś napiszesz.

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Za wąsko myślisz.

Google przypisuje każdą stronę do kategorii, jeżeli wizyty znacznie odbiegają długością od średniej danego keyworda strona jest klasyfikowana jako podejrzana.

Jasne a serwery na drzewach rosną i Google chodzą i je zrywają.

Myślę, że takie wypowiedzi świadczą o braku wyobraźni - nie pojmujesz chyba czym jest google i jaką technologią dysponuje.

Ciemna strona mocy!

Widze że trochę zbaczacie z tematu :) ale to norma w dyskusji. @patro poczekaj trochę , jeśli miały świeży indeks może okazać się że wrócą. Ostatnio miałem przypadek że strona w Joomli postawiona, za-indeksowana i trzymająca się, unikalna treść żaden rarytas .. poleciała na 2 tygodnie z site: zacząłem przeindeksowywać na inną sub-domenę, po czym sprawdzając czy się przeindekoswała okazało się że- stary adres wrócił.

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Tak, to najlepsza metoda sprawdzenia wartości strony. Na pewno to tak robią. Klienta trzeba na stronie czymś zatrzymać.

A po co jest Google Toolbar ? Dokładnie wiedzą ile na danej stronie user przebywa.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

ech wyrwana z kontekstu odpowiedz...

nikt generatora nie pozycjonuje wysoko na czesto uczeszczane frazy a wejscia i tak lapie na dlugie i dziwne frazy

jak masz wlasne katalogi czy precle proponuej zerknac w statystyki...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności