Skocz do zawartości

Fala banów

patro

Rekomendowane odpowiedzi

@patro - niestety chyba masz racje.

sprawdzam site swoich stron (a mam ich troche) raz dziennie. skrypt zostal uruchomiony wczoraj o 23, z powodu, ze komputer byl w nocy wylaczony spradzanie skonczylo sie okolo 14.

mam zwyczaj ponownego sprawdzania stron tam gdzie site spadl bardzo mocno (w raporcie nie bylo zadnego bana!), wiec ok. 10 stron zostalo sprawdzonych jeszcze raz. co wyskoczylo? SITE 0. sprawdzilem recznie - zero podstron, a byly to strony z site nawet 100k.

sprawdzilem jeszcze raz wszystkie - przed chwila skonczyl sie ten proces. prawie 25% domen pokazuje site 0. u pozostalych - spore ciecia site.

sprawdzcie lepiej swoje zaplecze, a potem powiedzcie, ze nic sie nie dzieje. ja do 14 uwazalem, ze wszystko jest ok.

mi zostaje szukanie przyczyny

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@finansiarz - czy jestes w stanie sprawdzic ruch - masz analyticsa?

no i - sprawdz czy na pozycjonowane frazy strona nadal jest w indeksie na tych samych pozycjach, bo z tym PR to mnie zaskoczyles

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Z tym PR co to zostało to ostrożnie - w moim przypadku wyzerowło site, a PR3 zostawili mi do najbliższego Update. I do piachu. Ale taką przygodę miałem więcej niż pół roku temu - mam nadzieję, że Ty lepiej na tym wyjdziesz.

Od wczoraj zanotowałem dwa bany na swój spamik: webcatalog (który właśnie przedłużyłem za 10$) i jakieś zabiedzone interpelacje.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

bo z tym PR to mnie zaskoczyles

no jak ? przecież to normalka. Tak wygląda BAN. Site zero i PR zostaje do najbliższego updatu (korekty).

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@finansiarz - czy jestes w stanie sprawdzic ruch - masz analyticsa?

no i - sprawdz czy na pozycjonowane frazy strona nadal jest w indeksie na tych samych pozycjach, bo z tym PR to mnie zaskoczyles

Potwierdzam, PR został, hmm, co do ruchu to jest tak, że strasznie skacze, jednego dnia w normach innego dnia znaczny spadek, w zależności od dnia. Niestety fraz nie monitorowałem

Ruch Ci skacze, bo może nie rozeszło się na wszystkich DC jeszcze - chociaż kto wie, może jak jest ban, to nie ma jakiegoś delaya i na wszystkich DC od razu idzie - ale to jest najbardziej prawdopodobne, że chwilami wyniki są z DC które jeszcze nie otrzymały info o banie, a chwilami z tych już poinformowanych :)

Co do banów - chyba to rzeczywiście jakaś "zorganizowana" akcja - mi też ładna część zaplecza poszła, i jak już cos wykaszało, to szła cała domena z subdomenami... W jednym przypadku na domenie miałem nawet "normalną" stronę, żadnego sztucznego linkowania, żadnych swl i ciach, 0 site... Wujek G się chyba na nas zdenerwował Panowie :D

Dobra bo już mnie ci "wielcy specjaliści" tacy jak ten wyżej denerwują. Siedzi tu od 2005 a nic nie wie ; D

Masz, naucz się czegoś ;) :

Okay this experiment was slightly different. On top of asking participants to click a specific listing we told them to spend time at the site, browse around a bit, click links, pretend to be reading etc ? Basically act as though you love the site in a natural manner.

On this site unlike experiment #1 Google Analytics was installed on all pages. Like experiment #1 the site/page was not being used and no links were gained before(about 1 year), during the process or even afterward. Never were the sites linked to for any of these experiments. We used three sites for this experiment as well as the data from three sites Google Analtyics accounts which were kindly offered by three webmasters at SeoChat.

For this experiment I had another 100 participants who helped make this experiment possible. I had hoped for something like 500 people and did not expect a significant negative or positive change in ranking based on just 100 participants.

Okay let me explain what this experiment was trying to prove. We were trying to prove that the Google Analtyics data was/is being used to effect sites rankings in Google. We wanted to prove that the Google Bounce factor actually exists and that visitor length on a site plays a part in ranking or the loss of a ranking in Google. So what did the data say? Read on?

I had the participants do their part of the experiment over a weeks time, similiar to the first experiment. They would click the listing, spend on average 7-10 minutes at the page and then would proceed to click related links(inside the site. No outbound links) on the site and eventually spend anywhere from 30 minutes to 1 hour on the site. They would then exit to a page on the site that was not watched by Google analytics but was still on the site. This way Googles last notice of the movement of that user was still on the site.

For the first week we saw no change and were beginning to think the phrase was too competitive and that more users were needed. After about a week we started seeing some changes. After a week and a half the site jumped 47 positions from about 80 to about 33. We believe that with continued experimentation we could have ranked it on the first page.

During this time, while the experiment was being concluded the bounce rate was down to 13% and the average visit length went from 1 1/2 minutes to 12 minutes.

After the experiment ended and users stopped clicking into the site we watched as the sites bounce rate began to go back upto about 75% and the visit length to return to about 3 minutes. After about 9 days we saw the site return to a little better than it was before the experiment(around 78) ? Again nothing was done with this site/page except for the experiment. It was basically a dead site.

So based on this site and my own research on my own sites I have determined the following.

* The Google Bounce Factor does indeed exist. Too many searches resulting in a click to your site which then result in a bounce could negatively effect your site.

* Somehow lowering this bounce rate, by providing what the users want most likely can indeed have a very positive effect on your site.

* Visitor length likely has a small effect on your rankings as well however in all experiments we could not accurately determine this as a fact. So it still remains speculation. However we are now positive the bounce factor does exist.

* Google Analytics data is INFACT used by Google to manipulate results in their search engine. By using Google analytics your data could have either a negative or positive effect on your site.

* The overall bounce rate for the site and each individual bounce rates for each of your keywords plays a role.

Ciemna strona mocy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności