Skocz do zawartości

Fala banów

patro

Rekomendowane odpowiedzi

Ale przecież to jest LOGICZNE ! To jest najprostsza i najlepsza metoda weryfikacji jakości strony. I nie trzeba do tego nawet GA a wystarczy że jest Toolbar.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
przesyła do toolbarqueries.google.com pełne adresy wszystkich odwiedzanych stron

także stron google z wynikami wyszukiwania, gdzie adres zawiera frazę

Szukałem tej informacji co podałeś ale nigdzie nie mogłem znaleźć, możesz podać gdzie to Google podało ?

Polecamy kosze wiklinowe z surowców naturalnych

"Działanie zaawansowanych funkcji paska narzędzi Toolbar, takich jak PageRank czy Sidewiki polega na wysyłaniu do Google adresów oraz innych informacji o witrynach w momencie ich odwiedzania"

a że łączy się z toolbarqueries.google.com i przesyła pełne adresy stron, włącznie z ciągiem po ?, to widać w etherealu

Dzisiaj sprawdziłem wyrywkowo katalogi na freeglobes(każdy miał inną skórkę, unikalne bazy danych), które były stawiane z myślą o swl i tutaj też sporo, nawet bardzo sporo. Zauważyłem natomiast, że częściej bana dostawały strony postawione na domenach regionalnych niż te na funkcjonalnych, zawartość merytoryczna stron do siebie była zbliżona jak nie taka sama. U Was też częściej regionalne niż pozostałe domeny? sprawdzał ktoś pod tym kątem?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Era katalogowych dinozaurów może ulec zakończeniu - ostatnio widziałem arta jak się wypowiadał inżynier google - wprowadzili drużyny ludzi, które ręcznie weryfikują spamy (swl, linkfarmy, katalogi) wychwycone przez jakiś tam algorytm...

To zapewne odpowiedź na wasze zmartwienia ; )

Ciemna strona mocy!

wprowadzili drużyny ludzi, które ręcznie weryfikują spamy

Fajnie by bylo nalezec do takiej druzyny, szybko mozna bylo by sie nauczyc "co przechodzi" a co nie.

U mnie nadal spokojnie, moze jakosc im odpowiada? Moze nie doczekali sie jeszcze moich stron :D kto wie

A blogi/autoblogi, WP z pobieranymi tresciami lub z automatycznie wstawianymi atrykułami (ale raczej nie precle) jak sie u was trzymaja?

Btw. Katalogi webmini u mnie stoja i stoja bez problemu.

... ale site maly ;)

Zapraszam po darmowe 10.000 pkt na start w Seomatik.pl
120x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności