Skocz do zawartości

Pozycjonowanie fora.pl

tomasson93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam swoje forum (www.swiatmonsterhunter.fora.pl) i niewiem gdzie wklejac te skrypty, co są w dziale "Podstawy pozycjonowania".

Kilka udało mi się dodac, takie jak: <title></title>, <h1><h2><h3><h4><h5><h6> (przy czym działają tylko h1 i h2 tzn. np.h3 ma już całkiem inny wygląd i kolor czcionki, a także krzywe ustawienie w kategorii forum), <b><u><i>.

Ale mój problem polega na tym, że nie działa mi większosc skryptów, np.<a href="https://mojastrona.com">Słowa kluczowe</a> - tutaj po wyłączeniu opcji "wyłącz HTML w tym poście" pojawiają mi się same słowa kluczowe, zamiast adresu mojego forum.

I niewiem jeszcze o co chodzi w tych skryptach:

<meta name="description" content="blablabla">

Jest to jeden z niwielu meta tagów, który jeszcze ma znaczenie. Powinien zawierać dobrze sformułowany opis strony przy użyciu słów kluczowych. W niektórych wyszukiwarkach to jest opis, który pokazuje się w wynikach, więc powinien również zachęcić do wejścia na stronę.

<meta name="keywords" content="blablalba">

Nie wykorzystywany przez większośc wyszukiwarek ale nie można o nim zapomnieć, gdyż jest to najczęściej traktowane jak tekst na stronie. Trochę pracy też trzeba w to włożyć. Nie należy natomiast powtarzać swoich słów kluczowych wielokrotnie (2 razy wystarczy) i nie powinien być za długi.

Czyli jak to pozmieniac w moim przypadku, że "blablabla" trzeba zmienic na słowa kluczowe to wiem, ale niewiem czy "description" i "keywords" trzeba zmienic, jeśli tak to na co ?

Proszę o porady.

<meta name="description" content="blablabla">

Odpowiada za opis strony w wyszukiwarkach. Najlepiej zamieścić w nim tekst, który będzie w sobie zawierał kilka najważniejszych słów kluczowych.

Np. w przypadku forum.optymalizacja.com opis strony w wyszukiwarkach to:

Pozycjonowanie stron internetowych. Pozycjonowanie i Optymalizacja Forum - Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych. Otwarta rozmowa

na temat wszystkich metod pozycjonowania i optymalizacji.

A sprawdzić to możesz tutaj:

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

<meta name="description" content="Polskie Forum Monster Hunter">

<meta name="keywords" content="strona o monster hunter, monster hunter freedom unite, monster hunter poradnik, monster hunter kody, monster hunter pomoc">

<meta name="robots" content="INDEX,FOLLOW">

<meta name="revisit-after" content="2 days">

Przecież masz:) keywords bez sensu a zamiast discription title ale;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności