Skocz do zawartości

alias strony - czy przeszkadza?

kpm27

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

założylem strone pod darmowa domena - www.przegrywanie.co.cc . Jako że nazwa nie jest ciekawa, chciałbym podpiać pod nia jakis alias, np. rox.pl. Czytam forum ale nie natknąłem się na jednoznaczną odpowiedź, więc prosze o pomoc:

- czy mogę pozycjonować alias, czy też sens będzie miało tylko pozycjonowanie (chodzi mi oczywiście o linkowanie) orginalnej domeny?

- czy tego typu darmowe domeny jak co.cc , są przez google traktowane gorzej niż płatne domeny jak .pl .com czy jakieś regionalne?

I druga sprawa, przeczytałem że dobrze jeśli w samej nazwie domeny będą zawarte słowa kluczowe. Co jeśli te słowa są nie oddzielone od siebie?

Przyklad: www. pogotowiekomputerowe.pl. Jest to pomocne przy pozycjonowaniu na frazę "pogotowie komputerowe" czy też jest traktowane jak jeden zupełnie inny wyraz i nic nie da? Innymi słowy, czy lepsza będzie domena www. pogotowiekomputerowe.pl czy www. pogotowie-komputerowe.pl?

tak samo jak dwaj porzednicy - jezeli myslisz o pozycjonowaniu dto wydaj kilka zlociszy. A na darmowej domenie daj tematyczny artykol z linkiem do swojego nowego adresu.

Slowa kluczowe w adresie raczej lepsze sa z rozdzieleniem - przynajmniej kiedys googlarka lepiej rozroaniala.

SensorStudio & Co.

A więc google traktuje gorzej te darmowe domeny niż .pl?

Te pare złotych za domenę to jest tylko w pierwszym roku, później już około 5 dyszek trzeba dać za odnowienie. To jednak nie problem, teraz nurtuje mnie inne pytanie: Czy można zrobić sobie zaplecze do pozycjonowania ze stron pod darmowymi domenami ?? Hosting mam profesjonalny, chodzi tylko o same domeny które mógłbym podpiąc do serwera i z ich pomocą pozycjonować stronę na .pl

Nikt nie powiedział, żę traktuje gorzej, ale lepiej mieć już to, co robimy na własność -> po co tracić wypozycjonowane darmowe domeny z jakiegoś błahego powodu tylko dlatego, że generują duży ruch i administracji by się przydały?

Możesz postawić zaplecze na darmowych domenach, choć one z reguły przypisane są do darmowego serwera z ograniczeniami... O .tk raczej nie myśl...

Pozdrawiam nocnych Marków

Spółki | Prawo | Sąd

O dzięki serdeczne za pomoc. Jeszcze jedna sprawa, czy warto tworzyć i pozycjonować subdomeny?

Sprawa wygląda tak: posiadam od roku strone firmy, powiedzmy mojafirma.pl. Firma ma jakby 3 rozne dzialalnosci, z czego jedna jest główna i na której chciałbym sie skupic i pozycjonowac na frazy z nia zwiazane. Jesli chodzi o dwie pozostale dzialalnosci to myslalem ze wspomne o nich na podstronach, ale dam tam linka do subdomeny albo osobnej domeny, którą będę osobno pozycjonował pod frazy związane z konkretną działalnością. I pytania:

1. Przede wszystkim czy warto? To znaczy czy jest to dobry pomysł, czy może lepiej będzie jeśli będę po prostu pozycjonował podstronę, czyli np stronę mojafirma.pl pod frazy związane z główną działalnością, a stronę mojafirma.pl/innadziałalnosc.html pod frazy związane z inna działalnością.

2. Czy można pozycjonować subdomeny, czy też lepiej na nową stronę wykupić nową domenę?

Tworzyć subdomeny warto, pozycjonować też (zwłaszcza jeśli jest wysokie prawdopodobieństwo że dostaniemy bana).

Jednak moim zdaniem jeśli chodzi o stronę firmową to zdecydowałbym się na formę mojafirma.pl/innadziałalnosc.html. Wykorzystasz siłę głównej domeny, marketingowo klienci będą wiedzieli że mimo innej działalności to twoja firma nadal świadczy te usługi (przy różnych domenach moim zdaniem zrobiłoby się zamieszanie, jedna domena - jedna firma). Subdomeny to już w zależności od Ciebie, moim zdaniem innadzialalnosc.mojafirma.pl jest dobre w przypadku np sklep.mojafirma.pl.

Z drugiej strony najkorzystniej byłoby wykupić nową domenę, postawić na innym serwerze i ip, pozycjonować tak aby mogła robić za "zaplecze" domeny mojafirma.pl.

Mam nadzieję że za dużo nie namieszałem, najwyżej ktoś mnie poprawi.

wstąpiłem na działo

tysiąc linków grzmiało..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności