Skocz do zawartości

filtr na jedną albo dwie frazy

wojtekz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od około sześciu miesięcy strona na jedną frazę "remonty warszawa" dostała chyba filtra (przed filtrem pozycja przez około dwa lata top 1). Na frazę bardziej ogólną remonty witryna jest w pierwszej 10 wyników wyszukiwania wyszukiwarki Google, więc kwestia słabego podlinkowania domeny raczej odpada. Nigdy strona nie była linkowana z swli, strona była linkowana z katalogów i precli. Z trzy tygodnie temu strona została zoptymalizowana, ale nie dlatego że wcześniej jakoś bardzo łamała wytyczne Google, tylko dlatego, że chciałem sam aktualizować treści na stronie internetowej. Podejrzewam, że strona mogła dostać filtra na jedną lub dwie frazy za:

- dużą ilość słów kluczowych w tagach title i alt

- dużą ilość słów kluczowych w meta tagu keywords

- za linki do katalogów, które żądały linka zwrotnego za dodanie wpisu (oddzielna podstrona o nazwie linki, na tej stronie było około 10 odsyłaczy do katalogów)

- za skopiowanie bez mojej wiedzy treści przez konkurencję

Więcej nic mi do głowy nie przychodzi. Napisałem do Google z dwa tygodnie temu prośbę o ponowne rozpatrzenie, lecz do tej pory wyniki na frazę remonty warszawa się nie zmieniły (strona waha się na miejscach od 80 do 120).

Stara wersja strony wyglądała tak: https://webcache.googleusercontent.com/sear...=clnk&gl=pl

obecnie strona spełnia wszystkie wytyczne wyszukiwarki, poza tym, że nie ma dużo ciekawych treści, ponieważ jest to typowa wizytówka firmy, a stron jest takich wiele i trzymają się dobrze w wynikach wyszukiwania. Podejrzewam, że fraza cyklinowanie warszawa równie dostała jakąś karę od Google, ponieważ trzymała się na 2 pozycji, a teraz spadła na pozycję 11 (nie wiem czy jest taki filtr)

Jest to mój pierwszy filtr, dlatego proszę was o pomoc, co powinienem zrobić.

- czy dalej pisać i prosić o ponowne rozpatrzenie strony, jeżeli tak to w jakich odstępach czasu

- czy z waszego doświadczenia lepiej dać sobie spokój i kupić nową domenę, jeżeli powinienem kupić nową domenę, to czy powinienem zmienić treści na stronie i przebudować stronę (struktura linków, inna nazwa linków itp), tak żeby nowa domena nie dostała filtra

Jeżeli macie jakieś jeszcze pomysły to bardzo proszę o podpowiedź.

Domena: www.remontyzakrzewski.pl

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności