Skocz do zawartości

ocena bazy firm pod względem adsense

bobek358

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do was pytanie. Prowadzę od blisko 2 lat serwis www.bazafirm.org.

Jest to darmowy katalog firm.

Od roku mam na nim zainstalowany adsense i chciałem was spytać co sądzicie o rozmieszczeniu reklam.

Macie może jakieś sugestie dzięki, który CTR strony wzrośnie?

Chciałem także was zapytać jaki orientacyjny CTR dla takiego typu strony będzie zadowalający.

1. Linki naturalne podkreśl.

2. Wstaw jakiś bannerek na listę firm, między np. 2 a 3 i 10 a 11 wpis.

3. Zadbaj o lepsze dopasowanie tematyczne reklam, tj. porób kategorie tematyczne i połóż większy nacisk na nazwy regionów / miejscowości.

Jeśli chodzi o podstronę z danymi firmy jest OKAY IMHO (mam na myśli tę wersję z dwoma rectangle'ami na górze).

Witam

Zastosowałem się już do twoich 2 pierwszych wskazówek. Zobaczymy w jakim stopniu podniesie to CTR.

Mam pytanie odnośnie tego 3 punktu - dodanie woj. czy też miast danej firmy czy też podczas wyszukiwania do słów kluczowych w meta tagach powinna poprawić tą sytuację?

No myślę, że tak... Ale przede wszystkim skoncentruj się na kategoriach tematycznych -- kategorie tematyczne = tematyczne zainteresowanie ludzi = tematyczne reklamy = duża klikalność = kokosy. :(

• 3 miesiące temu...

Witam ponownie.

Trochę ostatnio zmieniłem na stronie i proszę o ponowną ocenę.

Poniżej umieszczam linki do wszystkich możliwych ustawień reklamy jakie zastosowałem na stronie.

www.bazafirm.org/firma/67550-golden_expert_niezalezni_doradcy_finansowi,kredyty_dla_firm.html

www.bazafirm.org/firma/22756-kabomax.html

www.bazafirm.org/tag/usługi%20budowlane.html

Mam jeszcze pytanie, czy jest sens zostawiać ten banner aukcjikredytowych w topie?

Może lepiej dać tam adsense 729x90 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności