Skocz do zawartości

Co się stanie gdy przestanę zdobywać linki

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie co się stanie z pozycją strony gdy przestane zdobywać do niej linki? Może bym zdobywał ale już mniej o 70% - strona by była aktualizowana nadal jak obecnie. jakie macie tego wizje?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Właśnie sobie testuję jedną stronkę ... domena 4 lata, około 6 tyś. linków (stałych), PR=3 ... od trzech miesięcy nic nie robię, ani jednego linku nie dodałem ... i dałbym sobie głowę uciąć, że właśnie dzięki temu pnie się ku górze - bardzo powoli, ale jednak :)

Ostatecznie poleci i to jest pewne ... ale dziwi mnie, że jeszcze nie zaczęła spadać ;)

Pozdrawiam :)

@Grim - Może jeszcze indeksują się linki, które dodałeś te 3-4 miesiące temu :) czasem tak bywa, zależy jak były zdobywane

@tomierc - mam domenę w tematyce turystyki, 4 latka, od 1,5 roku nic przy niej nie robię, spadki widać z miesiąca na miesiąc - po prostu linki, które kiedyś dodawałem wypadają (znikają katalogi, precle - znikają też linki)

w zależności od trudności słowa i branży spadki będą większe bądź mniejsze, ale w perspektywie czasu będą na pewno - nawet jeśli zostaniesz na poziomie 30% obecnych przyrostów, to prawdopodobnie konkurencja i tak Cię będzie wyprzedzać, choć spadki powinny być łagodniejsze niż gdybyś przestał wogóle

weź również pod uwagę moc linków - ilość != jakość, jeśli będziesz zdobywał mniej, a lepsze, to tragedii nie powinno być, choć podejrzewam, że piszesz raczej o katalogowaniu/preclowaniu/swl niż np. o zakupie jakichś mocniejszych linków na dobrych stronach

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

ja tam strony wcale nie dodaje do katalogów. Linki zdobywam na forach różnych follow. Smutne to nasze życie gdy nie można wziąć sobie nigdy urlopu.

Ale powiem wam że zauważyłem to : zdobywałem z 10 linków na dzień strona ładnie szła w górę, zacząłem zdobywać tak z 40 na dzień i stanęła w punkcie martwym.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Ostatecznie jak się nie zdobywa linków to dla wyszukiwarki jeden wniosek ... strona nie przedstawia już na tyle wartościowych treści żeby ludzie do niej dalej linkowali - więc z czasem będzie coraz mniej ceniona i coraz niżej w rankingu ;)

Pozdrawiam :)

P.S. Pavvel ... właśnie chodzi o to, że wiedząc jak zdobywałem linki, strona powinna spadać ... a pnie się w górę - anomalia ;)

P.S. nr 2 Widzę po poniższych wypowiedziach, że nie taka znowu anomalia :)

google też nie głupie wie że 95% linków to fikcja a nie naturalne linkowanie bo komuś podoba się serwis. Dlatego pewnie za jakiś czas będą linki nic nie ważne po za szybkością indeksowania strony. Tak przynajmniej na blogach usa można poczytać przewidywania na ten temat.

wszystko zalezy od fraz, serwisu, pozycji ....

jak jest dobra strona ludzie do niej naprawde linkuja - nie sa to niewyobrazalne ilosci linkow - ale widocznie starczaja by utrzymac pozycje

mam strony do ktorych nie dolozylem ani jednego linka od bardzo dawna (ponad rok, jak nie lepiej) zadnych spadkow nie widze - przyrostu BL nie widze, ale czasami w statystykach pojawiaja sie rozne blogaski i fora, ktore mnie linkuja

Witam,

dołączę swój przypadek:

strona weszła na 5 miejsce na 1 frazę wyłącznie poprzez ręczne dodawanie do katalogów z 1 anchorem, inne frazy wpisane w keywords - gdzieś w dalekim kosmosie. Przez dwa lata żadnych linków, kompletnie nic. Jak była tak jest nadal na pozycji...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności