Skocz do zawartości

Strona znikneła z wyników wyszukiwania?

lukathe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od pewnego czasu moja strona jest pozycjonowana przez firmę. Pozycje rosły dość wolno ale systematycznie i już nawet miałem pochwalić tą firmę a tymczasem dziś strona całkowicie zniknęła z wyników wyszukiwania. Na niektóre hasła była w pierwszej 10 a teraz nie mogę znaleźć jej w pierwszej 100. Jaki może być powód takich skoków pozycji? Być może to standardowe sytuacje które są nieodłączną częścią pozycjonowania i np jutro już będzie wszytko ok. Ale póki co bardzo mnie to martwi i stresuje. Dodam że dziś ok 3 było wszytko ok a już o 8 wszystko się zmieniło. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Do tego musisz się przyzwyczaić bo u G często tak bywa, że strona całkowicie wylatuje z SERP-ów, a po jakimś czasie wraca, u mnie taki powrót kończył się na ogół trochę wyższą pozycją, i dość często tak miałem.

Martwić się, to będziesz mógł za jakiś czas, jak strona nie będzie wracała do indeksu.

Drastyczne zmiany w Google są na porządku dziennym i chyba każdy takiego nieoczekiwanego zniknięcie doświadczył, mimo iż nie jest to miłe każdy kolejny raz uczy lepiej reagować :) Druga prawda jest taka, że tak krótki okres czasu i ilość informacji dotyczących sposobu pozycjonowania, nie daje możliwość powiedzenia niczego innego niż - cierpliwości ;)

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności