Skocz do zawartości

title jak działa na pozycję ...

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dość ciekawe pytanie. Jak działa title na pozycje danej strony.

Dam przykład otóż powiedzmy że opisuje filmy i title nadaje im tytuły. jak niżej, czyli czy system pierwszy jest lepszy w pozycji czy może nie ma to znaczenia między przykładem 1 i 2. Oba przykłady to tytuły. Czy mają one wpływ na pozycje że w rzeczywistości więcej osób będzie szukać w necie " Jak rozpętałem druga wojnę światową" niż ten drugiej opcji w całym jej tekście i takie moje pytanie.

1. Jak rozpętałem druga wojnę światową

2. Jak rozpętałem druga wojnę światową / Komedia, Przygodowy / 9

To jak z tym jest?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

A chodzi o:

1) meta tag TITLE w <head>

bardzo ważny element jeżeli chodzi o optymalizajcę i można umieścić całkiem sporo wyrazów, ale im mniej tym lepiej dajesz wyszukiwarce do zrozumienia czemu konkretnie strona jest poświęcona, więc na dane hasło wyszukiwarka powinna taką stronę umieścić odpowiednio wysoko ...

2) atrybut title="..."np. przy linku

kolejne miejsce na wciśnięcie słowa kluczowego, nie zaszkodzi uzupełnić, bo wiele czasu i energii nie kosztuje, ale zbytniego optymizmu odnośnie wpływu na pozycję bym się wystrzegał ...

Pozdrawiam B)

ale ja chce być na "Jak rozpętałem druga wojnę światową" a to co pisze dalej w przykładzie 2 jest potrzebne mi tylko z punktu widzenia technicznego. Czy to przeszkadza w wyższej pozycji tytułu " Jak rozpętałem druga wojnę światową" czy też nie?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

jeśli fraza jest mało popularna samo umieszczenie jej w tytule strony zazwyczaj zapewnia dość wysoką pozycję.

Najlepiej działa na stronie głównej dla fraz z długim ogonem .

Kolejność fraz ma dość spore znaczenie.

pamiętaj że google uwzględnia określoną ilosć znaków

2 opcja da lepszy efekt gdy ktoś będzie szukał np"komedia Jak rozpętałem druga wojnę światową". ale raczej każdy wie że to komedia więc w tym przypadku raczej zbyteczne.

dobrego kopa mogłoby dać słowo film, serial gdy np pod tym samym tytułem mamy parę opcji a my akurat chcemy być wyżej dla filmu niż serialu, książki:tease:

takie coś ma tylko i wyłącznie sens gdy wiemy że zbliżony ciąg słów kluczowych zostanie wpisany do google przez użytkownika.

co do działania w title linków, obrazków nie sprawdzałem jeszcze efektów.

nooby nie potrafią triforce, a ty?

▲

▲ ▲

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności