Skocz do zawartości

Przekierowanie w Excelu- Jak?

Tortuga

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Może mi ktoś podpowiedzieć jakiej formuły użyć w Excelu Open Office 3.2.1.?

Mam listę ok 300 pozycji w Kolumnie 1A. Chce zrobić z każdej linijki, przekierowanie do podstrony w tym samym arkuszu o nazwie danej pozycji:

1A. pozycja 1

2A. pozycja 2

3A. pozycja 3

Klikając na "pozycja 1", chcę żeby otwierała się podstrona o nazwie "pozycja 1", "pozycja 2" do "pozycja 2" itd.

Mogę to zrobić używając formuły "=HIPERŁĄCZE("#pozycja 1.A1";"pozycja 1")", ale muszę ręcznie nazwać każdą podstronę arkusza i wpisywać formułę dla każdej pozycji oddzielnie, a to trwa godzinami B)

Wie ktoś jak zaznaczyć wszystko i stworzyć przekierowania i podstrony jednym kliknięciem? (ewentualnie dwoma :)

Dzięki.

Ja cie zrozumiałem że wszystko chcesz mieć w obrębie jednego arkusza tylko do róznych punktów

Jezeli jest wiele arkuszy w obrebie skoroszytu to już nie jest tak łatwo.

Bo i tak trzeba by kazdy z nich nazwać , bo kombinacja z indeksami mogła by spowodować że po skasowaniu jednego wszystko sie rozjedzie.

Przez ciągniecie za komórkę rozumiem złapanie za róg i wypełnienie obszaru kolejnymi wartościami

Przez ciągniecie za komórkę rozumiem złapanie za róg i wypełnienie obszaru kolejnymi wartościami

Nie rozciągam komórek bo nie kopiuje tej samej wartości.

Mam listę kilkuset firm w kolumnie A, gdzie każdy kolejny wiersz w kolumnie to nazwa firmy (jedna linijka=jedna nazwa, od A do Z).

Chcę stworzyć arkusze o nazwach tych firm, gdzie w przyporządkowanych arkuszach będę miał szczegółowe dane (nazwa, adres, tel itp).

Chodzi mi o to żeby po kliknięciu nazwy firmy w arkuszu 1 (home), odsyłało mnie do arkusza o tej samej nazwie do komórki dajmy na to 1A, i to już częściowo zrobiłem, tworząc kolejne arkusze, zmieniając ich nazwy i dodając formułę w arkuszu 1, ale jak na razie, robię to na piechotę.

Chciał bym wkleić całą listę do czystego arkusza i zdefiniować: pozycje od 1A do 300A- stwórz arkusz o tej samej nazwie i hiperłącze:

- dla komórki A1- arkusz A1,komórka A1,

- dla komórki A2-arkusz A2, komórka A1 itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności