Skocz do zawartości

Mapa strony i SID

-K@mil-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Robie wlasnie mape swojej strony programem GSiteCrawler.

Znalazlo ponad 30tys podstron co mnie bardzo zdziwilo. Zaczalem przegladac linki aby sprawdzic czemy jest ich tak duzo.

Okazalo sie ze program zapetlil sie na forum (mam wlaczony mod_rewrite i adresy przepisywane sa na html), zanim zaindexowal polowe forum zmienil sie ID sesji i program leci forum od nowa.

Linki wygladaja np. tak:

PNphpBB2-index-name-PNphpBB2-file-viewforum-f-8-sid-82ecfa71ee8672181927deaa90018937.html

Wychodzi na to ze program do jednego tematu na forum zaindexowal kilka linkow (tzn. z roznymi ID sesji). Jesli wysle taka mape do google to zaindexuje wszystkie podstrony z mapy czy mnie zbanuje? W koncu jak by nie bylo to rozne linki :)

Czyli w najgorszym przypadku google je wywali, a nie zbanuje cala strone?

Nie zbanuje.. ale bedziesz mial problem z prawidłową indeksacją, bo nie wiadomo, którą stronę wywali jako tę 'nadmiarową'... Moze sie okazać, ze wywali tę właściwą strone...

Generalnie - lepiej zrób tak jak Michał radzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności