Skocz do zawartości

Pagerank

Zarobek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Chciałbym na wstępie podziękowac moderatorowi, który mnie bloknął :jezyk1:.

Kara mi mineła, więc pora napisac nowego posta :P.

Chciałbym poruszac temat jakim jest Pagerank. Wielu twierdzi, że jest on nie potrzebny i do niczego się nie nadaje. Mówią to głównie pozycjonerzy, jednak każdy kto sprzedaje pkt swl ma odmienne zdanie ( punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ).

Ze względu na to, że trochę sprzedaje pkt muszę bardziej zainteresowac się tematem pagerank.

Powiedzmy, że mam 1 wielki serwis np. onet.pl i chce zadbac o to, żeby jego pagerank był bardzo wysoki.

Robie pod niego zaplecze, i teraz pytanie, jakie zaplecze ?.

Pytanie Pierwsze

1. Czy lepiej zrobic 100 stron ( spamówek) po tysiąc site, które będą miały 1 link wychodzący do onet.pl ?.

Czy

2. Zrobic 10 unikalnych i ładnych stronek, ktore bedą miały unikalny tekst i 1 link wychodzący do onet.pl ?.

Które z serwisów dadzą wiekszego powera w Pagerank ?, punkt 1 czy 2 ?.

Drugie pytanie:

Czy lepiej zrobic:

1. 10 stron po 10 unikalnych tekstów z 1k. Kazda strona tylko po 1 linku wychodzącym do onet.pl

Czy

2. 20 stron po 5 unikalnych tekstów z 1k. Kazda strona tylko po 1 linku wychodzacym do onet.pl

Rozumiem że więcej adresów to lepiej dla gugla, ale za to mniejszy site. Co bardziej wplywa na Pagerank ?.

Trzecie pytanie

Jak się ma wskaźnik pagerank do ilosc tekstu ?.

Czy stronka która ma 20 podstron po 1k znaków, da taki sam pagerank co stronka która ma 20 podstron po 2k znaków ?.

Komentarz

Czekam na odpowiedz. Chciałbym aby rozmowa byla merytoryczna, oparta o doświadczenia i testy.

Oczekuje również, że w dyskusji będą brały udział osoby, które mają doświadczenie. A nie " wszystko wiedzący", ze stażem 2 miesięcznym.

$ Zarobek $

1 - 2

2- 2

3 - nie ma to znaczenia i przełożenia w rzeczywistości aby odpowiedzieć dobrze.

Odpowiedza pierwsza, dałes mi do zrozumienia, że google daży większym pagerank stronki unikalne ( nawet przy założeniu że mamy 10 razy więcej spamówek).

Nie poparłeś tego zadnymi argumentami, no ale ok. ( Pamietajmy, że google to tylko robot).

Drugą odpowiedz rozumiem, bo wychodzę z takiego samego założenia. Oczywiście lepiej jakby subdomeny mialby osobne ip.

Trzeciej odpowiedzi nie rozumiem. Z jednej strony twierdzisz, że strony unikalne dają wiekszy pagerank i lepsze wyniki w SIERPACH. Tak więc jeśli już się tego trzymasz, to dlaczego ilosc tekstu nie wpływa na ten parametr ?.

Niestety nikt Ci ze 100% pewnością nie jest w stanie odpowiedzieć na twoje, mimo wszystko, ogólnikowe pytania, po których oczekujesz konkretnych odpowiedzi. A nawet jakbyś pytał i do tego operował konkretnymi adresami, to i tak pewnie odpowiedzi były by zbieżne.

Nie dość że nikt nie zna do końca algorytmów google, to jeszcze się one zmieniają. Poza tym wszystko zależy od Twoich założeń, ja np także wolę mniej stron, ale bardziej dopracowanych, a co google woli, tego nikt nie wie.

Jednym słowem nie trać czasu na teoretyzowanie, a zacznij działać.

a zacznij działać.

Działam każdego dnia :jezyk1:.

Szukam odpowiedzi by działac mniej a uzyskiwac lepsze rezultaty - po to jest to forum. Dlatego pytam się osób doświadczonych, którzy mogą poprzec swoje odpowiedzi jakimiś testami i argumentami.

Jednym słowem nie trać czasu na teoretyzowanie,

Hmm, sens w tym, że teoretyzowanie chce przełożyc na działanie, by uzyskac lepsze rezultaty. No chyba, że forum zostało założone z myślą o kąciku "Pogaduszki". Jeśli tak to przepraszam :P

Nie da się odpowiedzieć na to pytanie, ani przeprowadzić testu. Ponieważ każdą z tych stron zapleczowych musisz jakoś linkować np. z SWLi najprościej i nie masz żadnej kontroli ile linków do jakich stron zaindeksuje google i jaką moc im przekaże. A nawet jeśli by się dało przeprowadzić taki test to po co on potrzebny ? Każdy woli się skupić na pozycjonowaniu, a poza PR jest ponoć jeszcze anchorPR i tu by się jakieś dokładniejsze testy przydały :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności