Skocz do zawartości

Czym kierujecie się przy moderowaniu katalogów ?

Dextii

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również przyjmuję fajne zaplecza, wizytówki firm etc.

Na co się zwraca uwagę, na opis, trafność kategorii no i jak duża liczba linków zewnętrznych to patrze jakie to ;)

Mimo, iż moje katalogi są darmowe to o ile jestem pewien błędu a nie zamierzonego działania edytuje opisy, czasem praktycznie tworząc nowy. Z zasady nie ingeruje w pisownie słów kluczowych, bo tutaj już ludzie często celowo robią 'bezpolskoznakowe" słowa. Fakt, może i zdarza mi się przepuścić jakiegoś śmiecia do katalogów, ale raczej nie odrzuciłem żadnej porządnej stronki :)

Szanujmy nawzajem swoją pracę - moderatorzy niech nie wywalają wpisów przez dwa błędy, a dodający niech nauczą się budować szyki zdań w synonimizatorach a świat będzie lepszy :P

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Ja poprawiam (w miarę możliwości) błędy w dodawanych opisach.

2. Unikalność mam głęboko w du**e - o to muszą się martwić tylko właściciele katalogów słabej jakości.

3. Odrzucam wpisy preclowe, czyli lanie wody, zamiast opisu dodawanej strony.

4. Opis składający się tyko ze słów kluczowych idzie do piachu.

5. Nie lubię wykorzystywania dziur w seokatalogu (jest ich niemało), np. wstawianie linków w opisie.

@mmarek

Co miałeś na myśli pisząc "o to muszą się martwić tylko właściciele katalogów słabej jakości." ?

Chodzi tu o katalogi słabo podlinkowane ? Bo jakoś jakości w innym sensie dla katalogów nie widzę, wszystkie katalogi są podobne, nie mają unikalnych opisów, więc gdzie tu miernik tej jakości ?

Ja nie patrzę na unikalność opisu, ale na to jaka jest strona. Jak to jakiś precel lub bezczelna strona zaplecza to wywalam natychmiastowo. Jak strona jest dobra i mi się spodoba to wtedy patrzę, czy opis, słowa kluczowe i kategoria są w porządku.

Jeżeli jest coś przydatnego na stronie to dla mnie strona jest OK.

Jak zaplecze ma teksty z których sam bym się mógł czegoś dowiedzieć to przyjmuję. Chodzi o to czy strona jest przydatna a nie czy jest zapleczem czy nie.

Często zaplecza są lepszej jakości niż "prawdziwe" strony gdzie gościu ma 20 linków zwrotnych do katalogów stron, jednak nie to decyduje o przydatności strony dla zwykłego usera który sobie wejdzie na tą stronę. Zwykle ma on gdzieś ile tam jest linków.

Co do opisów to nie lubię leni którym się nawet kategorii nie chce wybrać poprawnej albo piszą zdania z małych liter. Zgodność z zasadami pisowni musi być.

Unikalność tekstu to bzdura, nie mogę zrozumieć, że ktoś wierzy w takie farmazony.

...

Staram się moderować bardzo delikatnie. To że strona jest słaba graficznie i posiada 100 znaków tekstu, nie oznacza że jest nieprzydatna (wizytówki hydraulików często wyglądają fatalnie). To że właściciel strony zdecydował się na 100+ linków zwrotnych do katalogów stron, też nie przekreśla strony (są przykłady stron, którym setki linków wychodzących nie szkodzą).

Odrzucam naprawdę kiepskie zapleczówki, przy których nikt się nie natrudził by choć trochę przypominały normalną stronę.

A to że niektórym moderatorom odbija to zupełnie inna sprawa.

Treningi WattUp.pl

2. Unikalność mam głęboko w du**e - o to muszą się martwić tylko właściciele katalogów słabej jakości.

a ja mam katalogi bardzo słabej jakości - wywalamy 90% wpisów (po wcześniejszym odfiltrowaniu dodawarek) za brak unikalności.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności