Skocz do zawartości

Fiskus chce, by portale rozliczały się z darmowych tekstów

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
....A gdyby patrzeć po polskim Internecie to wyjdzie nam, że 50% internautów go popiera...

Jak ty patrzysz że widzisz 50%, ja widzie 1%

.... Mówilo sie kiedyś że PO to partia bogatych, i bogatym firmom będzie dobrze. Powiem tyle z tego co widzę to i biedakom się zbytnio nie polepszyło ale i u tych bogatych tych różnic nie widać.

Nie wiem na jakim świecie Ty żyjesz ale nie słyszałem żeby był kraj gdzie wszyscy mają równo, zawsze jest tak że ktoś na kogoś pracuje.

To totalna bzdura... Często piszę artykuły pod Złote Myśli i Pro Partnera gdzie za wypłacone prowizję (również te które "przyniósł" mi artykuł) płacę podatek... Miałbym płacić 2x podatek z tego tytułu?

Po drugie koszt wprowadzenia ustawy i jej realizacja mogą okazać się większe niż zyski z niej lub będzie to kolejny przepis nie egzekwowany.

Była propozycja wprowadzająca podatek dla hobbystów np. Numizmatyków i jej nie wprowadzono wlasnie dlatego, że straty były by większe niż ewentualne zyski państwa... Założe się że z tym będzie podobnie.

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

Nie wiem na jakim świecie Ty żyjesz ale nie słyszałem żeby był kraj gdzie wszyscy mają równo, zawsze jest tak że ktoś na kogoś pracuje.

Równość = komuna i tyle. Nie chodzi o to, żeby było równo. Chodzi o WOLNOŚĆ. Chodzi o to, że jak chce zapalic maryche to pale i nie wchodze w konflikt z prawem (zeby nie bylo, jestem przeciwny narkotykom), jesli chce przewalic caly moj majatek w kasynie to ide i to robie bo to MOJ majatek. Jesli chce placic pracownikowi głodową stawkę i znajdę pracownika, który się na to godzi (bo np. woli zarabiac 200 zł miesiecznie i zdobywac doswiadczenie niz siedziec przed tv na bezrobociu) to mogę to zrobić i zadnemu urzednikowi nic do tego. W takim kraju nikt nie ma równo, ale kazdy ma to na co zasluguje i na co zapracowal.

Zeby bylo na temat jeszcze odnosnie ustawy - jak juz ktos slusznie zauwazyl podobna sprawa ma się np. z open officem. Ludzie kupują za grosze na f-ry nna allegro, ale od kolegi z innej firmy, ktory to sciagnie i wypali byle nie mowic przy kontroli z us, ze masz to za darmo. Nie mylcie tego z sytuacją kiedy sami piszecie teksty na swoją stronę, to nie o to chodzi - to jest efekt waszej pracy. Tu chodzi o sytuacje kiedy ktos Wam za darmo da tekst np. w ramach dziennikarstwa obywatelskiego.

Precle i katalogi to inna bajka bo to bardziej podchodzi pod barter (link/reklama w zamian za tresc) niz pod podarowanie tekstu za darmo.

...Chodzi o WOLNOŚĆ. ...

Jesteś WOLNY, jeżeli Ci sie nie podoba życie w tym kraju to nikt Ci nie broni sobie wyjechać, ten kraj i nie tyko ten ma swoje warunki które muisz spełnić żęby w nim zyć jeżeli Ci one nie odpowiadają to na tym polega Twoja wolnośc ze możesz sobie wyjechać i znaleśc taki kraj który będzie CI odpowiadał

Jesteś WOLNY, jeżeli Ci sie nie podoba życie w tym kraju to nikt Ci nie broni sobie wyjechać, ten kraj i nie tyko ten ma swoje warunki które muisz spełnić żęby w nim zyć jeżeli Ci one nie odpowiadają to na tym polega Twoja wolnośc ze możesz sobie wyjechać i znaleśc taki kraj który będzie CI odpowiadał

Oczywiście, że tak masz 100% racji, ale nie rozmawiamy tu raczej o sposobie na życie tylko o tym jak chcielibyśmy, żeby wyglądała polska. Prawda jest taka, że poradzimy sobie w każdym ustroju i się dostosujemy, ale to nie znaczy, że nie powinnmo się prewnych rzeczy krytykować i jednocześnie wskazywać na rozsądniejsze rozwiązania.

@'CashNet' - zrozum że nie możemy mieć 100% wolności bo ona może zakłucać wolnośc drugiej osoby, np mieszkasz w bloku po prawej stronie gra gośc na puzonie bo nikt mu nie zabrania po lewej stronie mieszka metalowiec i też puszcza swoją wierze na maxa bo może bo nikt mu nie zabrania bo jest wolny a ty mieszkasz pomiedzy nimi z małym dzieckiem - już widzisz na czym polegra problem ?

Dlatego są ustalone prawa takie jak np cisza nocna do których musimy się dostosować w innym wypadku zapanował by totalny haos

@Sugar - masz racje. Prawo jest jedno "Wolność jednego człowieka kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka". Ja nie jestem anarchistą, daleko mi od tego typu poglądów, ale mówimy tu o trochę innej wolnośći. Państwo, prawo - to wszystko jest potrzebne, ale nie są potrzebne zakazy ograniczające wolność, które nie mają żadnego logicznego uzaswadnienia jak np. sławna na tym forum ustawa hazardowa czy choćby zakaz posiadania/handlu tylko niektórymi narkotykami (jak są takie złe to zakażmy wszystkich). O zusie i innych takich już się nie wypowiadam to o idiotyzmie tych rozwiązań chyba nie muszę tu nikogo przekonywać.

Edit: Jeszcze odnośnie ciszy nocnej - weź pod uwagę, że takie prawo realnie i tak guzik daje. Spora częśc ludzi pracuje po nocach, a odsypia w dzien - gdzie tu sa wielce opiekunczy socjalisci? :D A jak o 5:30 bija dzwony koscielne to gdzie jest policja? Nie mowiac o dyskotekach i ogolnie zyciu nocnym, ktore w praktyce zaczyna się dopiero po 22-23.

na tym polega Twoja wolnośc ze możesz sobie wyjechać i znaleśc taki kraj który będzie CI odpowiadał

pewnie po co brać odpowiedzialność grunt to spierrr.. :(

nie na tym wolność polega kolego nie na tym! stanowczo protestuję! wolność =odpowiedzialność a nie tchórzostwo.

gdzie tu sa wielce opiekunczy socjalisci?

socjaliści są zawsze tam gdzie mają z tego duże korzyści w postaci podatków akcyz . ;)

np mieszkasz w bloku po prawej stronie gra gośc na puzonie bo nikt mu nie zabrania po lewej stronie mieszka metalowiec i też puszcza swoją wierze na maxa bo może bo nikt mu nie zabrania bo jest wolny a ty mieszkasz pomiedzy nimi z małym dzieckiem - już widzisz na czym polegra problem ?

a Korwin was tu załatwia - WiP oznacza Wolność i Praworządność. większosć socjalistów boi się liberalizmu bo myśli że jak człowiek wolny to może ci ukraść samochód, działać na nerwy,grozić ci itd itd nie ma prawdziwej wolności bez mądrego prawa jeśli ludzie nie mają dobrych obyczajów (A dużo takich) to trzeba ustanowić prawo takie jak cisza nocna.

nie ma prawdziwej wolności bez odpowiednich praw bo co z tego jak ja bedę taktowny i rozumny wobec innych a ktoś będzie krzywdził mnie,moją rodzinę i moje dobra materialne w szeroko pojętej przez socjalistów idei wolności którą tak negują.

Zostaje tylko czekanie na totalny kryzys. Wtedy politycy nie mieliby wyjścia i musieliby ciąć wydatki na wszelkiego rodzaju darmozjadów.

Jasne :( Bardzo naiwny jesteś. Będą podnosić podatki w nieskończoność, zabiorą emerytom, będą się zadłużać. "Rząd się wyżywi" a sami sobie "odetną" na końcu.

większosć socjalistów boi się liberalizmu bo myśli że jak człowiek wolny to może ci ukraść samochód

Na prawdę to chyba boją się ci, którzy wiedzą, że bez socjalizmu rzesza biedaków którzy teraz ledwo wiążą koniec z końcem przestanie pracować na tych u koryta. Biedacy boją się utraty "przywilejów" bo z braku pieniędzy są od nich uzależnieni i koło się zamyka.

Nie wierzę, że ktoś kto pracuje przez 8h dziennie nie może wygodnie żyć z własnej winy. To jest chyba największe "osiągnięcie" socjalizmu. Człowiek pracuje przez całe życie i jeszcze musi żebrać o pieniądze a w państwowych instytucjach domagać się swoich "darmowych" usług (za które zapłacił).

Druga strona która udaje liberalną partię wyciąga takie bzdety na wierzch aby ściągnąć kasę od ludzi na pokrycie deficytu. A miały być reformy, udogodnienia, uproszczenia...

A to fakt ;) Jeśli ktoś głosuje na tę drugą stronę jako na partię liberałów to po ostatnich pomysłach (cenzura, delegalizacja hazardu, "podatek powodziowy", etc.) - jest po prostu idiotą. Ja tam mogę na to g*o zagłosować jako na mniejsze zło. Tylko, już nawet do końca nie jestem przekonany czy to na pewno to mniejsze :)

Mam tylko nadzieję, że dzisiejszy cyrk przyniesie rozwiązanie ostateczne już dziś wieczorem. Niech jeden wygra, nie ma sensu ponosić dodatkowych kosztów i wysłuchiwać bzdetów przez kolejne tygodnie. ;) Poza tym chętnie zobaczyłbym to przyspieszenie i miny co niektórych po kilku miesiącach. :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności