Skocz do zawartości

Wpływ przeprojektowania strony na pozycjonowanie

Michał Wójtowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prowadzę małą firmę, sporo czasu temu stworzyłem sobie prostą stronę internetową, którą chciałbym unowocześnić.

Mam zamiar skorzystać z mod_rewrite, zamiast długich i brzydkich adresów ze zmiennymi. Zawartość merytoryczna nie uległaby zmianie. Zmieniłby się tylko układ elementów na stronie internetowej.

Przy tym chciałbym zachować aktualną pozycję w Google (pierwsza strona). Czy jeżeli zmienią się adresy (z typu index.php?dzial=1&usluga=3 na /1/3/), może to wpływać na pozycję w google?

Ostatnio jeszcze kilka osób bardzo dużo daje mi do myślenia mówiąc, że znacznik meta keywords jest już mało ważny. Jaka jest prawda na ten temat? Skupić na nim swoją uwagę, czy w dobie indeksowania całych stron mogę go całkowicie pominąć?

Bardzo proszę o w miarę łopatologiczne wytłumaczenie, bądź linki dla całkowitego nowicjusza.

Pozdrawiam,

Michał Wójtowicz

Przyjazne linki nie powinny zaszkodzić, a jedynie pomóc. Lepiej też będą się prezentowały. Wg mnie śmiało możesz zmieniać.

Układ elementów na stronie też nie powinien wpłynąć na zmianę pozycji.

Meta keywords faktycznie ma niewielkie znaczenie o ile w ogóle ma. Nie przywiązuj do niego zbyt dużej wagi.

Jeżeli Twoja strona jest małą stroną firmową, a fraza dla której strona jest na 1 pozycji nie jest frazą trudną, obleganą przez konkurencję to po wprowadzeniu takich zmian nie masz co się obawiać o pozycję.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności