Skocz do zawartości

Początki pozycjonowania - pomóżcie

Eragon92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niebawem planuję otwarcie mojego nowego serwisu RPG CENTER (hasło do serwisu : test123) powoli zacząłem interesować się pozycjonowaniem i zastanawiam się co jeszcze powinienem zmienić i za co się wziąć w pierwszej kolejności. Wiem, wiem pewnie połowa z "nabijaczy postów" napisze "google.pl" czy "czytaj forum" tak, tak czytałem ! Chciałbym po prostu zaczerpnąć opinii specjalistów co jeszcze powinienem zmienić i co robię źle.

Niedawno zgodnie z tym co tutaj przeczytałem wprowadziłem system "tagów", przyjazne linki, i tagi strony. Co jeszcze powinienem zrobić ?

1. Title (mniej więcej ok ale można lepiej)

2. Description (obecnie brak)

3. <hx> dla istotnych fraz (pousuwać zbędne i niepotrzebne h1)

3. Linkowanie wewnętrzne (np. podobne artykuły, itp.)

4. Wymyśl coś oryginalnego ;)

Linki, jak najwięcej linków

I za miesiąc zapraszamy tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=80 ;)

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Dodałem kilka opcji + planuje urozmaicenie serwisu o opcje podobnych tematów. Pytanie moje na chwilę obecną brzmi - Co powinienem zrobić zaraz po otwarciu serwisu ? zrobić opis strony etc i wziąć się za spamowanie katalogów stron ? Dodać jeszcze jakieś opcje ? Precle ? Prosze o odp.

Z nowych opcji np. https://rpgcenter.battlenet.pl/portal/rpg/6...na_Stronie.html Archiwum newsów. (za niedługo będzie odnośnik na stronie głównej).

Oraz https://rpgcenter.battlenet.pl/portal/rpg/93/Sklepik.html Sklepik gracza dostępny z niemalże każdego miejsca na stronie.

Zanim zaspamujesz katalogi skorzystaj z keyword tool external Googla i dobrze wybierz frazy do pozycjojnowania!!!

Jak już wybierzesz 30-40 niekoniecznie najbardziej obleganych a raczej takich gdzie jest sporo wyszukań a jest mała konkurencja i zoptymalizuj poszczególne strony właśnie pod te frazy. Nie musi to być strona główna, mogą być podstrony. Zrób coś a la landing pages z jakimiś artykułami, newsami itd. Zainstaluj też ststystyki żebyś wiedział jakie frazy są OK, a jakie nie. Nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon :)

Zupełnie na końcu spamuj katalogi, precle i wszystko co się da z uwzględnieniem podstron i fraz kluczowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności