Skocz do zawartości

PR 3 - jak?

djluzak

Rekomendowane odpowiedzi

Weż również pod uwagę fakt, że PR można zbudować na linkach wewnętrznych

Możesz powiedzieć jak to zrobić ? ta opinia się powtarza wiele razy ale jeszcze nikt nie napisał jakiegoś schematu jak można zbudować jakikolwiek PR na linkach wewnętrzych.

No wlasnie sie zastanawiam nad tym, bo robilem ta strone i zastanawiam sie jak jest z tymi linkami wewnetrznymi, bo nie wiem dokladnie jak je tworzyc zeby to wszystko gralo. Czy musza prowadzic na strone glowna? Takich jest niewiele, a pozatym ta strona istnieje juz ze 2 lata na tym serwerze, ale jej wersje sie kilka razy juz zmienialy. Strona wlasciwa ma PR 5 ale do niej jest wiele linkow, dlatego rozumie skad ten rank a do tej nie powinno wiele byc bo nie bylo w planie zeby ja reklamowac, to jest tylko domena serwera na ktorym stoi. Jak ma wygladac sprawa z wewnetrzmi linkami? Maja prowadzic do strony glownej czy byle gdzie wewnatrz serwisu?

Sa porobione na tej stronie rozne linki wewnetrzne ale nie myslalem wtedy o pozycjonowaniu i nawet nie wiedzialem jak to dziala.

Duży PR na głównej (przy okazji troche mniejszy na podstronach)??

Każda podstrona musi mieć, link do strony głównej

Ważne, żeby to był link nie do www.strona.pl/index.html jak to się spotytka na wielu stronach, ale do www.strona.pl

Jednym z elementów, jest to żeby wszystkie strony były blisko od strony głównej (najlepiej o 2 kliknięcia).

Jeśli tak nie jest, wtedy przyda się mapa serwisu.

Innym czynnikiem, jest linkowanie podstron, na innych stronach swojego serwisu (ale nie tak, że na każdej oprócz treści walnąć mapę seriwsu i się cieszyć :mrgreen:, tylko tak delikatnie)

Mile dzidziana jest też duża ilość treści (w sensie duża ilość stron w serwisie ).

Jeśli wszystkie czynniki będą spełnione to można łyknąc sobie nawet PR=5 z samego linkowania wewnętrznego.

Live Free or Die

A mi sie wydaje ze na innym polega rzecz...

Troche grzebalem w zasobach sieci i taa sprawa jak podskoczenie PR bez linkow sie zdarza nie pierwszy raz i to wlasnie w tym i poprzednicm tygodniach. Czytalem, ze google zmienili algorytm troche wiec moze sprawa na tym polega.

Postaram sie o tym napisac w subskrypcji u siebie - https://www.cerebru.com zapraszam do dopisywania sie.

Troche grzebalem w zasobach sieci i taa sprawa jak podskoczenie PR bez linkow sie zdarza nie pierwszy raz i to wlasnie w tym i poprzednicm tygodniach. Czytalem, ze google zmienili algorytm troche wiec moze sprawa na tym polega.

PR jest tylko i wylacznie uzalezniony od linkow i czesto jeden link wystarczy zeby miec PR3 lub 4, zeby miec wiecej to trzeba juz troche popracowac.

Algorytm PR moze sie zmienil w sensie jego wagi w wynikach, ale to tylko tyle.

Czytalem na SEO chyba ze uzytkownik mial PR 0 na stronie ktorej nigdzie nie dodawal a teraz ma PR 5 lub 6, chyba jednak 6. Ma inne serwisy z PR 6 wiec mozliwe ze na nich umiescil linka... Kto wie

Ważne, żeby to był link nie do www.strona.pl/index.html jak to się spotytka na wielu stronach, ale do www.strona.pl

według mnie

a href="index.html" czy tam ../index.html cz też inna podstrona wystarcza,

bo pisanie nazwy całej domeny jest bez sensu

według mnie

hmm chodzi o to zeby bylo nie do konkretnej strony a na domene. czyli np href="./" :)

według mnie 

Jeśli w nazwie domeny występują słowa kluczowe, więc podawanie pełnego adresu ma jak najbardziej sens.

Wiec biorą pod uwagę stronę https://www.schronisko.bestweb.pl i słowo kluczowe schronisko, linkowanie https://www.schronisko.bestweb.pl jest surowo wskazane. :)

Live Free or Die

Już się pogubiłem w tym. :roll:

Najlepiej wytłumaczę na przykładzie o co mi chodzi:

Na stronie www.rafal.waw.pl/filmy/ jest odnośnik do strony www.rafal.waw.pl/programy/. Jak najadę kursorem to słowno "programy", to na pasku stanu pojawia się adres tej strony z porogramami. Jednak w kodzie strony link wygląda tak: "../programy/". Jak Google odczytuje ten adres? Czy jako "programy" czy "rafal.waw.pl/programy" ? Właściwe słowo kluczowe "rafal" nie jest tu istotne. W takim razie jak lepiej robić linki? Krótkie, czy podwać pełny adres? W mapie strony dla odmiany podałem linki do pełnego adres, czyli z rafal.waw.pl na początku.

Może to wynika z treści poprzednich postów, ale jakoś nie mogę się w typ połapać...

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Robot Google, odczyta ten link jako "www.rafal.waw.pl/programy/".

Dyskusja która tu się toczy idzie o to czy (na twoim przykładzie) linkować do :

../programy/index.html

czy raczej do

../programy/

Tak samo jest z domeną :

jeśli chcesz linkować do strony głównej z podstron a jednocześnie linkować do domeny to należy linkować pełnym adresem

Np. "https://www.rafal.waw.pl", bo linkowanie w sposob "../../index.html" bedzie linkiem do "https://www.rafal.waw.pl/index.html" nie będzie zaś wartościowe dla domeny.

Już jakiś czas temu zaczłąłem linkować bez pliku INDEX, ale tylko dla lepszego wyglądu. Co do pozycjonowania to właśnie nie wiedziałem.

Np. "https://www.rafal.waw.pl", bo linkowanie w sposob "../../index.html" bedzie linkiem do "https://www.rafal.waw.pl/index.html" nie będzie zaś wartościowe dla domeny.

Ja linkuję tak: "../../" Wtdey wszystko jest OK niezależnie od tego czy strona jest na dysku czy na serwerze.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności