Skocz do zawartości

2 nowe katalogi - k1 i k2

dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Błąd był oczywiście

czeski
i dlatego katalog k1.masterweb.pl nie działał - (nadpisałem jeden plik niepotrzebnie). Teraz już wszystko ok a więc wpisy można do k1 dodawać! Co do wypowiedzi 'sorrow' to moje kontrargumenty są następujące:

1. Oba katalogi są różne od siebie w budowie (kod) i korzystają z różnych baz danych

2. Oba katalogi mają różne działy i wpisy (tym bardziej po nieczynności pierwszego) a więc nie ma mowy o żadnym 'duplicate content' za co ban by może był (?)

3. Jeżeli Twój argument że dostaniesz bana jest prawdziwy to gratuluje, już jesteś najbogatszym pozycjonerem w Polsce! A wiesz dlaczego? Bo możesz sobie stworzyć DAWA PODOBNE KATALOGI W TEJ SAMEJ DOMENIE (jak to argumentujesz) wpisać do obu swoją konkurencję i ją w ten sposób prześcignąć bo dostaną 'bana', a co za tym idzie być pierwszym w google.

4. Są to tylko dwa (2) katalogi w tej domenie a nie 10 lub 100 lub (a jakbym miał ich tam te przysłowiowe 100 to prędzej ja bym bana dostał a nie Ty) ...

Ps. Jednym słowem: zapraszam do wpisów i przepraszam za awarie na k1. Nikt BANANA nie dostanie :-)

Jak już mówiłem stawianie dwóch katalogów na jednym serwerze to po prostu moim skromnym zdaniem złe rozwiązanie. Gdyby oba miały inne adresy IP to może bym sie skusił na dodanie wpisu lecz dla mnie z mego punktu widzenia dodawanie do dwóch katalogów swych wpisów na tej samej maszynie mija sie z celem. Może trochę z banem przesadziłem lecz lepsze rozwiązanie mym skromnym zdaniem to jeden katalog, lub wiele na różnych serwerach domenach klasach. Linków nigdy nie za wiele lecz dodanie do jednego z nich wystarczyło by by zaspokojić moje chore hobby etc etc etc

Rozumiem Twoje obawy, podaj jednak jakieś logiczne argumenty przeciw takiemu rozwiązaniu aby mieć dwa katalogi na jednym hoście w jednej domenie. Chociaż jeden logiczny naprzeciw temu co napisałem powyżej, może wiesz o czymś czego nigdy nie poruszono na tym forum? Może się to tez innym przyda? Według mnie są to po prostu dwie subdomeny z różnym contentem a więc nic sie nie dubluje, a z tego co mi wiadomo to google lubi subdomeny i spore serwisy, a przecież nie rozróżnia (przynajmniej na razie) czy to katalog czy strona - no chyba że duża ilość wychodzących linków o tym zdecydowanie świadczy. Ale tak jak mówie, dwa RÓŻNE (nie ten sam kod html) KATALOGI w dwóch subdomenach z RÓŻNYMI działami i wpisami - moim skromnym zdanie powinno być ok.

To jest tylko moje zdanie mi tam jeden link wystarczy, każdy z nas ma swoje techniki seo i każdy ma inne metody działania. Moja zaś mówi po co mam się męczyć dodawać do dwóch katalogów dwa wpisy na jednym serwerze przecież jest multum katalogów każdy przecież tutaj chyba ma katalog. Gdyby była jedna baza z różnym segregowaniem linków było by to ułatwienie lecz ja tam wole dodać do jednego z tych katalogów i nie marnować czasu na dodanie do drugiego lepiej dać linka gdzie indziej.

No ok ok, tylko dodanie akurat linków do moich niemoderowanych katalogów to kwestia może 40 sekund, strata czasu niewyobrażalna :-) Zapewne więcej sekund pisałeś powyższego posta, ale ok nikogo przecież nie bedę namawiał tu nie o to chodzi tylko dziwi mnie argumentacja kiepska :-)

• 1 miesiąc temu...
uwaga na ten katalog bo ma trojany (toolbarbiz.biz)

104265[/snapback]

PROBLEM JUŻ NIE ISTNIEJE!!! KATALOG NIE MA TROJANÓW!:)!:wow:!

Nie wiedziałem o tym!!! Wczoraj zarejestrowałem się na stronie https://kop.pl/ramki/ - strona od razu wydała mi się podejrzana ze względu na brak kontaktu (był dopiero dostępny adres e-mail po zarejestrowaniu i zalogowaniu się) i w ogóle brak informacji na temat o jaki program dla webmasterów tu chodzi. No ale naiwnie postanowiłem wstawić ten kod do swojego katalogu pisząc od razu pytania na adres admin@kop.pl o co chodzi z tym programem i na czym on polega. Odpowiedzi jeszcze nie dostałem i już chyba ni dostane. Wszystko jasne. Ostrzegam zatem przed tym niby wspaniałym programem dla webmasterów i przepraszam za problem. KOD JUŻ USUNĄŁEM i można śmiało bez strachu dodawać swoje strony. Zapraszam również na nowo otwarty katalog: katalog k3. Więcej nabrać na gó**o się nie dam!!!

BARDZO DZIĘKUJĘ camelleon`owi za ostrzeżenie.

Ps. Problem dotyczył tylko jednego katalogu, k2 a nie obu.

2 katalogi na 1 IP... Sens?

Więcej podstron, więcej treści indeksowanej przez Googla.

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

Ja nie... Sam mam Bible online, teraz zamierzam qlWeb'a se instalnąć.

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności