Skocz do zawartości

Wynik "pobierz jako googlebot"

orelob

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Strona w google miała zaindeksowanych stron około 7000, teraz patrzę i ma 27. Pobrałem sobie w narzędziach dla webmstera stronę główną i przykładową podstronę jako googlebot i to wynik:

HTTP/1.1 302

Connection: Keep-Alive

Content-Length: 179

Content-Type: text/html

Date: Mon, 21 Jun 2010 14:01:18 GMT

Server: IdeaWebServer/v0.70

X-Powered-By: PHP/5.2.13

<HTML>

<HEAD>

<TITLE>302 Moved</TITLE>

</HEAD>

<BODY BGCOLOR=#FFFFFF>

<H1>302 Moved</H1>

The document has moved <A HREF="https://mobi.(tu mój adres).net.pl">here</A>.

</BODY>

</HTML>

Czy to może być przyczyna??

W nagłówku masz:

HTTP/1.1 302

Co mniej więcej znaczy ze strona zmieniła lokalizację

Może sam zrobiłeś przekierowanie wszystkiego na subdomene mobi ???

@Czy to może być przyczyna??

Skoro następuje przekierowania to normalne jest, że pierwotne adresy wylatują z indeksu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czy powinienem ten błąd zgłosić do google? Ale gdzie?? Strona ma ponad 6000 podstron, zaindeksowanych 27 (miesiące temu jak sprawdzałem miała 8000, po drodze coś się skopało z tym przekierowaniem). I teraz jak mi nagle zaindeksuje te 6000 stron to nie będzie problem?? Domena ma parę lat, strona główna ładnie stoi w serpach - zostawić i patrzeć jak się indeksuje, czy gdzieś zgłaszać??

Ale jaki błąd :) Google "nie obchodzi" czy przekierowanie powstało w wyniku błędu czy jest prawidłowe, dla google liczy się fakt, że twój serwis odpowiada na żądanie kodem 301 czego wynikiem jest wyindeksowanie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przecież nie piszę o błędzie w google, tylko u mnie na stronie..

Dobra, widzę, że nie zostałem zrozumiany.

W wyniku błędu skryptu wszystkie wejścia na stronę główną były przekierowywane na wersję mobilną strony (3 podstrony, wersja mini) - zamiast tylko te z komórek. Zostało mi przez to w indeksie 27 stron z 6000. Czy jeżeli teraz, po usunięciu błędu w skrypcie - google zacznie szybko indeksować te 6000 stron (strona główna bardzo dobrze podlinkowana) to nie będzie to jakiś problem dla google? W stylu nienaturalny przyrost site? Nie odbije się to na serpach? Wiem, że niektóre usterki strony zaleca się zgłaszać do google, żeby nie skończyło się jakimś filtrem. Czy to warto? Jak tak to gdzie?

Możesz ewentualnie po wyeliminowaniu tego przekierowania zgłosić prośbę o ponowne rozpatrzenie w panelu webmastera dla danej domeny.

@ale domena jest ładnie

... ale w takim razie o co właściwie chodzi po co ten cały topic ....

Czytaj proszę zanim napiszesz ;)

"Czy powinienem ten błąd zgłosić do google? Ale gdzie?? Strona ma ponad 6000 podstron, zaindeksowanych 27 (miesiące temu jak sprawdzałem miała 8000, po drodze coś się skopało z tym przekierowaniem). I teraz jak mi nagle zaindeksuje te 6000 stron to nie będzie problem?? Domena ma parę lat, strona główna ładnie stoi w serpach - zostawić i patrzeć jak się indeksuje, czy gdzieś zgłaszać?? "

Na szczęście Lexy i Colin fa forum google od razu załapali o co lata ;)

Cytuję:

Lexy

"Ja bym cierpliwie czekała na przeindeksowanie całej struktury. Skoro teraz robot prawidłowo widzi stronę, nie powinno być z tym problemów."

Colin

"> Wiem, że niektóre usterki strony zaleca się zgłaszać do google

Tylko naruszenia regulaminu, ale tutaj do takiego nie doszło i po reindeksacji strona będzie normalnie widoczna w wyszukiwarce.

"

I już jestem spokojny ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności