Skocz do zawartości

Nowa domena a SERPy

loel

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystałem już z szukajki, ale jakoś nie mogę znaleźć rozwiązania swojego problemu.

Jaki jest średni czas od zaindeksowania (gdzie świeża domena jest w googlach przy zapytaniu site:domena.pl) do czasu aż zacznie się wyświetlać dla normalnych zapytań, choćby zapytań typu www.domena.pl ?

Czy ten okres ma w SEO jakąś nazwę, czy też może to ja dostałem zwykły filtr?

Tak naprawdę jest to czas mimo wszystko bliżej nieokreślony.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ciekawostka:

Kupiłem nową domenę w ovh biorąc do niej gratisowy serwer jakieś 4 tygodnie temu.

Po jakimś tygodniu wydelegowałem domenę na inny serwer i uruchomiłem serwis. Do tego czasu oczywiście na frazę site:domena.pl pusto bo i niby skąd G ma wiedzieć, że jest domena, skoro tam nic nie ma oprócz tych standardowych napisów dla serwera w ovh.

Po lekkim katalogowaniu i linkowaniu w ciągu kilku dni domena jest już w indeksie, a w site:domena.pl pojawia się coraz więcej podstron.

Dzisiaj przeglądając site trafiłem na perełkę, a mianowicie zaindeksowana została podstrona z OVH! Dla cache:podstrona jest pusto, ale i tak pytanie, skąd się to wzięło skoro robot nie indeksował wtedy strony?

Skąd wiesz, że nie indeksował? Wszedł, zapisał sobie i z jakimś opóźnieniem zaczęła się wyświetlać ta strona w SERP.

Jaki jest średni czas od zaindeksowania (gdzie świeża domena jest w googlach przy zapytaniu site:domena.pl) do czasu aż zacznie się wyświetlać dla normalnych zapytań, choćby zapytań typu www.domena.pl ?

Skoro jest już w indeksie to od razu powinna się wyświetlać na zapytanie www.domena.pl

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Ale dziwi mnie tylko to, że tak nagle sobie wypluł taki wynik sprzed czasów gdy strony nie było w indeksie.

A wracając do tematu, no właśnie jakiś sandbox/trustbox czy tam inny filtr. Ale żeby na frazę www.domena.pl...

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Ja teraz postawiłem forum na nówce subdomenie (domena główna również nowa bez linków). Dodałem kilka linków, chciałem tylko rozpocząć indeksację nie zależało mi na wysokich pozycjach bo forum prawie puste. Ku mojemu zdziwieniu na drugi dzień miałem site ponad 200 a po 72 godzinach wejścia już z całkiem niebanalnych fraz. Jak to mówią: nie zbadane są algorytmy google ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności