Skocz do zawartości

Spadek w Google

Mitko88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem związany z pozycjonowaniem w Google. Nie będę ukrywał -nie znam się na pozycjonowaniu, moja wiedza opiera się na kilku informacjach wygrzebanych w internecie. Moja strona nie była profesjonalnie pozycjonowana, natomiast po pół roku od uruchomienia pojawiła się w top 10 fraz, które mnie interesowały. Niestety jakiś czas temu miałem problem związany z włamaniem na stronę (przekierowaniem na inny adres) od tamtej pory spadłem z top10 na pozycje około 90 miejsca w wybranych frazach. Mam pytanie co mam zrobić w Google aby odzyskać poprzednią pozycje.

Z góry dziękuję za pomoc i czekam na Wasze komentarze.

Mitko88

Co prawda temat był wałkowany wielokrotnie, a gdzieś masz nawet podwieszony temat, który odpowiada na takie pytania, ale ...

Spadek na pozycje około 30,60,90 jest zazwyczaj spowodowany nałożeniem "filtra google". Prawdopodobnie przesadziłeś z linkowaniem, a domena którą starałeś się wypozycjonować była zbyt młoda żeby taki napływ linków wytrzymać. Więcej dałoby się powiedzieć gdybyś podał adres.

multikonto

Trudno jest z tak małej ilości informacji, wysnuć wiążące wnioski, ale z tego co podałeś nie wygląda to na filtr, lekarstwo na to jest jedno, linkować, katalogować i jeszcze raz linkować, oczywiście różnicując frazy, im szerzej będziesz linkował tym lepiej, ręcznie sobie nie poradzisz, ale zainteresuj się SWL, punkty teraz są tanie na przykład w e-weblinku dostaniesz za kilkadziesiąt zł miesięcznie kilkanaście-dziesiąt tysięcy punktów, którymi podlinkujesz sobie stronę. Możesz też użyć aderka webmini. Ustawisz sobie stały przyrost linków, i odbudujesz pozycję strony. Pamiętaj nie linkuj tylko kilku fraz, staraj się robić to szerzej.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Problem polega na tym, że ja kompletnie na pozycjonowaniu się nie znam. Dlatego mam propozycję, jeśli ktoś byłby zainteresowany pomocą (za nie duże pieniądze) podaje mój numer gg 6522562.

Ewentualnie jakby ktoś mi mógł podać link gdzie mógłbym przeczytać krok po kroku co mam wykonywać.

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności