Skocz do zawartości

Słaby hosting w Super host pl

tiwa

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy mam hosting w super host pl. I własnie się zastanawiam na jakim poziome jest hosting oferowany przez polskie firmy.

Słyszałem wczesniej dużo dobrego o super host - w rankingach była zaraz po home.pl.

A ja co 3 dni mam 5 minutowy pad (host not found) a dziś to po prostu max wysypała sie chłopakom baza mySql. I od 1 w nocy do 8 rano ruch zamilkł.

Telefony podane na stronie nie odpowiadają (stacjonarny) lub są nie prawidłowe (komórkowy.)

No dostałem piany. Dziady są i tyle.

Tiwa - https://ladne.pl

Cóż, w superhoście zależy, na jaki serwer trafisz. Ja mam tam dwa konta i nie narzekam, natomiast wiele osób z forum miało już sporo przygód z adminami... Przy obecnej promocji home.pl wcale bym się nie zastanawiał, gdybym miał się wqrzać na superhosta... ;)

Dała matka rozum? To kombinuj.

No właśnie dla tego piszę na forum.

Dziś rano byłem mocno wściekły bo komórka - awaryjna odpowiada że niewłaściwy numer więc jedyne co mogłem robić to czekać i oglądac błąd bazy !!!

Przed zakupem hostingu starałem się robić risercz :) i jak wspomniałem wydawali się (price to performance) wyjątkowo konkurencyjni.

Ale po 3 miesiącach regularnych padów... jak pisałem 2 -3 minuty nieobecności tracę cierpliwość - no.... chyba że to jest norma - ale chyba nie jest !

W zwykłych sprawach administracyjnych - w istocie co poprosiłem było za 20 minut - (in plus) ale w trakcie powaznej awarii nie było z nimi kontaktu. POza tym kiedy piszę paszkwila że znów serwer nie działał przez kilka minut, odpowiadają z rozprajającą szczerością że jeden z klientów odpalił procożerny proces i im serwis zablokował.

Albo są zupełnie nie przygotowani albo mają sztampowe odpowiedzi dla lamerów !:)

Może umiecie mi podpowiedziec na którym serwerze super host jest lepiej - poprosze by mnie przeniesli.

sam nie wiem od czego to zalezy - mam u nich konto reselerskie - na początku naszej przygody był totalny kwas związany z 2 dniową awarią - telefony oczywiście głuche

teraz wszystko działa ok - serwer nazywa sie s44 - jesli cokolwiek ma to wspólnego z rzeczywistością - wczesniej nazywał się tak samo ale serwery były w stanach - teraz z tego co wiem stoją w holandii

mimo wszystko siedze u nich bo cena faktycznie dobra ale support praktycznie nie istnieje

opisz swoje ewentualne rozmowy nad zmiana serwera, bardzo jestem ciekaw co powiedzą

{ Sprzedam ten link}

mój też się nazywa s44..

Wiec zgłupiałem w tej chwili. Nie miałeś dziś rano Padu mySQL'a od ok 1 w nocy do 9 rano ?

88089[/snapback]

tez mam s44 i potwierdzam dzisiejsza poranna awarie, z tego co zdarzylem zauwazyc to zabraklo im miejsca na partycji root serwera ;)

dodam ze to druga taka w tym miesiacu :)

Rems Ridgid dla profesjonalistów

malarze malarstwo - biografie artystów

projekty graficzne - dla klientów Twojej firmy

moje dobre samopoczucie być może więc wynika z faktu iż "nie trafiam" na pady :blink:

póki co trzymam tam mało istotny stuff, ważne rzeczy stoją w home więc i monitoring taki sobie

od pewnego czasu już szukam alternatywy dla superhost

{ Sprzedam ten link}

Tekst z geodetą - kupuję...

O promocję się nie boję. Mam nadzieję że uzbierane z mozołem punkty u google nie przepadną jak się przeniosę na inne ip domena- zostanie.

Muszę tylko mądrze zaplanować pracę przenosin - i tak zdaję sobie sprawę że przy zmianie delegacji domeny ze 24 godziny nie będzie mnie w ogóle widać ;)

Ważne bym się teraz na prawdę mądrze rozejrzał by nie było z deszczu pod rynnę ;)

CHyba jednak przestanę oszczędzać i pójdę do home.pl - nie słyszałem złego słowa o nich.

Jak serwis ma zacząć na siebie zarabiać to nie mogę sobie pozwolić na ciągłą niedostępność - poważnie dziś już 3 razy po 5-10 minuty mnie nie było .. fcuk :aniolek:

A co jest kiedy akurat nie patrzę .. horror...

Dzisiejszy pad SH nie był zwiazany tylko z s44. Skad wiem ? Ja mam s41 i tez mialem pad (na szczescie nie tyczylo sie to sql)

88450[/snapback]

dzis mial problemy segment leaseweb'u (sbp) - stad downtime m.in. sh.

Szlachetne Google

nikt sie nie dowie

jak anty-seo'ujesz

az zajaggerujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności