Skocz do zawartości

Słaby hosting w Super host pl

tiwa

Rekomendowane odpowiedzi

Ważne bym się teraz na prawdę mądrze rozejrzał by nie było z deszczu pod rynnę :jezyk1:

88449[/snapback]

mam dokładnie te same dylematy, problem w tym że mam coraz więcej klientów na hosting, nieee to nie jest problem :) ja nie lubię sprzedawać ludziom kichy, a problemem jest to że większość wirtuali "w przystepnej cenie" nie oferuje odpowiedniej jakości - póki co dedyki home.pl sa dla mnie za drogie - gdy tylko osiągnę próg opłacalności (okolice zera w skali roku) - wchodzę w to bez zastanowienia - na innych forach, tych bardziej hostingowych trwają zbiorowe podniety ofertami zachodnimi (główne kryterium transfer/cena) - do mnie jednak bardziej przemawia jakość w postaci solidnego supportu a raczej braku potrzeby korzystania z niego

hosting mam w home ponad 3 lata - przez ten czas był jeden 30minutowy zwis spowodowany awarią łączy GTS

jak znajdziesz coś ciekawego - daj znać

EDIT: w superhost bardziej od dołów na serwerach wkurza mnie zupełny brak supportu i totalna olewka w krytycznych sytuacjach - zero komfortu przy odsprzedaży - chciałem na poważnie poszerzyć zakres swoich usług w tej dziedzinie bo klienci sami pukają, ale mam stres trzymając ich strony u tak niesolidnego providera

{ Sprzedam ten link}

Home się kryje w porównaniu do tego

89241[/snapback]

cenowo - bez wątpienia

być może działa tu zasada - czego oczy nie widza tego sercu nie żal?

ja gdybym nie miał z SH konfrontacji przy okazji uwalonego serwera pewnie też byłbym zadowolony - nie obserwuję zwisów - o czym już pisałem - jednak zaistniała sytuacja zburzyła we mnie całkowicie poczucie bezpieczeństwa. Ja moge wiele zrozumieć ale czy moi klienci będą równie wyrozumiali?

{ Sprzedam ten link}

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi..

Jednak widze że jak spojrzeć na price2performance to można zauważyć 2 trendy --.

1. p2p najlepszy jest SH - tak mówią ci którzy nie trafili na pad i nie mieli okazji korzystać z supportu.

2. p2p na pewno w home.pl - ci którzy mieli kilka hostingów w życiu i troszkę się naujadali przez telefon (nie bierzecie tego za bardzo do siebie).

Ja - na decyzję mam jeszcze 4 miesiące ale skłaniam się do home.pl - płacę za to by nie musieć ich kontrolować - bo zacząłem mieć taki tick. Jak każdy nowy SEO-man gdzie nie jest sprawdza kto właśnie wszedł i przez jaki keyword :lol::) Ja mam taki tik że gdzie nie jestem sprawdzam czy mi serwis działa !! :blink:

Także cena warta jest mojego spokoju i mojego czasu - mogę spokojnie zająć się optymalizacją serwisu..

Narka.. Wasz daffy :)

przy aktualnej promocji home.pl wydaje mi sie ze nie ma co sie zastanawiac na wyborem ...

90875[/snapback]

Promocja home.pl jaka?? NIe widze tam takich mozliwosci jak na SH ;( Chcialbym miec serwer resellerski + panel dla kazdego klienta..

A co do hostingu SH to potwierdzam zle opinie . Mam tam resellerskie konto od roku mniej wiecej. Support straszny;(( Jak padalo to nikt nie odbieral telefonu, a mnie klienci chcieli zabic :piwo:

Load serwera byl czasem 70-80 :rotfl: A standardowo jest czesto na 15-20 :wow:(

Jestem tam tylko dlatego,ze w zasadzie nie widze innej alternatywnej oferty...Jesli ktos cos ma niech da znac. Widzialem ovh.pl - myslalem o dedykowanym w sumie 70zł roznicy tylko, ale z kolei nie ma tam zadnego panela dla klientow. Trzeba by bylo cos samemu instalowac jakis ISPConfig pewnie, bo webmina malo kto obsluzy..

pozdrawiam,

mart

--

Marcin

Zapraszam na strony poświęcone miastu Szczyrk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności