Skocz do zawartości

VPS z oprogramowaniem - sonda

pixele

VPS z oprogramowaniem   

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. czy przydatny były VPS z oprogramowanie do pozycjonowania

• tak
      15
    • nie
      9

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

zrodził mi się pewien pomysł aby udostępnić (częściowo odpłatnie) serwer VPS na którym umieszczone było by dość sporo softu z black/gray/white hat seo

czy bylibyście zainteresowani tego typu rozwiązaniem ? (proszę o oddanie głosu w sondzie)

dla przykładu na serwerze było by:

xrumer

market samurai

fastblogfinder

exdomain

publiker

adder

webceo

i wiele wiele innych

wszystkie odpowiedzi postaram się umieszczać bezpośrednio w tym poście

- VPS na terenie polski (łącze 30 Mb albo i więcej)

- licencji tyle ile było by potrzeba ;)

- co do ceny - zależna od ilości osób zainteresowanych :)

Ale wydaje mi się, że większość (jak nie wszystkie) te aplikacje - mają wyraźnie w regulaminie zaznaczone, że nie można udostępniać ich osobą trzecim - tak jak chyba w zamiarze ma twórca tego tematu.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zagłosowałem na tak, ale warto podać widełki cenowe, jakieś info o maszynie aby mieć jakiś pogląd na wydajność i najlepiej sposób w jaki masz zamiar udostępniac narzędzia, bo jeśli projekty mają być współdzielone to słabo. No i warto rozważyć też inne ciekawe appsy do wdrożenia :)

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Widać, że nie masz pojęcia co to jest VPS, a tym bardziej o pozostałych programach wiec twoja propozycja jest bezsensowna :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co do udosptepniania to jasne, ze to przejdzie - jak tworca oprogramowania sprawdzi, czy na vps'a loguje sie jedna czy 100 osob? Licencje macie na serwer, a ile z tego osob korzysta to juz Wasza sprawa, bo nikt tego nie sprawdzi.

Pomysl jest niewykonalny z innego powodu - po pierwsze serwer zaraz padnie, bo kazdy bedzie dodawal na maksa projektow i tego by pewno nawet porzadny dedyk nie wytrzymal, a poza tym kazdy by widzial projekty innych osob.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@Carnagge gadasz dłupoty - większość oprogramowania pobiera np ID maszyny i da się sprawdzić ile osób korzysta z tego softu (np xR ładnie zrobił cięcia i nie tylko on) Co do pomysłu VPS-a to już mnie całkiem rozwaliło bo na porządnej maszynie może udało by się postawić z 4 windy potem już dyski nie wyrobią (przy xR nie wiem czy nawet 3 by dobrze działały) - tak więc ktoś tu kombinuje ale niestety źle

PS:

Każdy VPS ma swoje IP więc naprawdę łatwo jest namierzyć oszusta i złodzieja (innego słowa nie mam dla takich działań)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

witam

to tak w ramach wyjaśnienia do pewnych uwag które się pojawiły

VPS czy dedyk - 1 czy kilka - win czy linux - ile licencji - jakie konkretnie oprogramowanie - to wszystko jest do ustalenia

na chwilę obecną sprawdzam czy w ogóle byłoby zainteresowanie tego typu rozwiązaniem

po co określać dokładne parametry sprzętu i licencji skoro zainteresowanie może być tak znikome iż rozwiązanie to będzie nieopłacalne do wdrożenia

dlatego bardzo proszę o udział w ankiecie - na konkretne propozycje trzeba będzie niestety jeszcze chwilkę poczekać

co do cen (temat dość często poruszany)prosiłbym o podanie przybliżonych wartości jakie bylibyście skłonni zapłacić za takie rozwiązanie

No to jak sie z takich softow jak Xrumer korzysta w firmie - wtedy tylko z jednego kompa mozna sie logowac na dedyka gdzie jest on trzymany? Bo zalogowanie z innego oznaczaloby juz bana za udostepnianie skryptu?

@pixele - mozesz najwyzej sprzedac poszczegolne uslugi i je dla kogos wykonywac. Inaczej to nie przejdzie. Przeciez jak dasz dostep do VPS'a/dedyka to jak ktos ustawi blasta Xrumerem to to bedzie trwac kilka godzin, to czemu jak place mam czekac? Kazdy bedzie chcial miec od razu w pelni dostep do tego co placi, a beda tacy co poustawiaja tyle zadan, ze przez kilka dni przyblokuja kilka softow. Kupisz dodatkowe serwery to wtedy kto pierwszy ten lepszy i ktos inny sobie z koleji ustawi zadan na maxa i bledne kolo. nie mowiac juz, ze jedni drugim moga cos skasowac, podpatrzec, czy pozmieniac.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności