Skocz do zawartości

Czy backlinki do katalogów są niemile widziane?

twoface

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

to mój pierwszy post. Próbowałem znaleźć coś na ten temat ale mi się nie udało.

Otóż dodałem moją nową stronkę do kilkunastu katalogów, część z nich była płatna a część z nich wymagała umieszczenie linka zwrotnego.

W między czasie trochę doczytałem na temat pozycjonowania i stosunku "Google" do całego tematu.

No i mam kilka pytań o które chciałem zadać fachowcom:

1. W jakim tempie dodawać stronę do kolejnych katalogów aby google nie odebrało tego jako manipulacje? Czy jak dodałem do 30-stu na dzień dobry to nic mi nie grozi? Kiedy dodawać do kolejnych?

2. Czy backlinki do katalogów są bezpieczne? Bo według polityki google na stronie nie powinno być linków do stron nie związanych tematycznie.

Backlinki do katalogów umieściłem pod stopką aby się wyświetlały na każdej podstronie ma to sens i wpływ na pozycjonowanie?

W sumie to jestem zaskoczony bo po 5 dniach od odpalenia strony i dodania jej do katalogów na hasło "WWW dla przedszkola" jestem na 1 miejscu w google'ach.

Możecie to obejrzeć tutaj: https://www-przedszkola.pl

Dobry title + dobra domena + parę linków i na takie frazy wystarczy.

Powywalaj te linki ze stopki i dodawaj stronę do katalogów niewymagających linków zwrotnych. Jest ich cała masa. Linki zwrotne to wymysł poprzedniej epoki

Dodawanie stron do katalogów to jedno z podstawowych metod pozycjonowania. Spokojnie możesz dodawać stronę do 30 katalogów dziennie.

Co do backlinków z katalgów to nie opłaca się do takich katalogów dodawać, bo jest mnóstwo katalogów, które nie posiadają takiego wymogu :)

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

W sumie to jestem zaskoczony bo po 5 dniach od odpalenia strony i dodania jej do katalogów na hasło "WWW dla przedszkola" jestem na 1 miejscu w google'ach.

Może to Fresh Site Bonus?

Btw. ciekawa stopka, ciekawe jak będzie wyglądała za pół roku :)

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

I już masz pozycjonowanie w ofercie. Pięknie, szkoda że późnej ludzie płaczą.

Masz oczywiscie racje że żaden że mnie specjalista z pozycjonowania. Ale w ofercie też zaznaczam że jest to odpowiednie przygotowanie strony i dodanie do kilku katalogow aby strona zaistniala w internecie. Jak widac po mojej stronce na odpowiednio malo uzywana fraze jestem w stanie wypozycjonowac dosyc dobrze a nigdzie nie gwarantuje 1 strony w googlach. Poza tym za 150 zl to czego mozna wymagac :)

Poza tym za 150 zl to czego mozna wymagac :)

duzo wiecej......

Mowie o mojej dzialalnosci. Jak spojrzysz w cennik to na tyle wlasnie wyceniam ta moja usluge "pozycjonowania". Tyle że tak po prostu nazwalem ta usluge bo nie wiedzialem jak prosto i zwiezle nazwac usluge dodania do google i kilku katalogow + optymalizacja strony. Hmm w sumie to wydaje mi się że jest to pozycjonowanie tylko tyle że bez gwarancji miejsca.

Apropo dzisiaj w firmie mialem spotkanie z przedstawicielem pewnej firmy pozycjonujacej. Za wypozycjonowanie strony firmy w ktorej pracuje www.chg.pl na 1 strone w googlach po slowie "logistyka" zycza sobie 37000, wiec wiem ile to moze kosztowac ;)

1) możesz dodawać nawet 60 pod warunkiem, że będziesz stosował różne tytuły, bo właśnie to jest wyznacznikiem "naturalności linków"

2) nie opłaca Ci się dodawać linków zwrotnych, jest masa dobrych katalogów, które tego nie wymagają. Skorzystaj z listy Mar'a.

Ale ogólnie opłaca się dodać linki do katalogów (do podstron, gdzie jest Twój wpis). Np. dodajesz daną podstronę do e-weblinka - dzięki temu masz gwarancje, że wpis się zaindeksuje i dodatkowo nadajesz mu mocy.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

usuń te linki do katalogów - szkoda twojej strony na to.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Do płatnych katalogów też bym póki co nie dodawał bo pewnie połowa z nich jak nie więcej to katalogi wyłudzaczy, którzy chcą od niedoświadczonych pozycjonerów wyłudzić grosze. :)

Na Twoim miejscu zainteresowałbym się katalogami na skrypcie SEOkatalog. ;)

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Do płatnych katalogów też bym póki co nie dodawał bo pewnie połowa z nich jak nie więcej to katalogi wyłudzaczy...

Nie przesadzaj, wyłudzaczy jest znacznie więcej niz połowa... Ale dobry płatny katalog nie jest zły, ważne umieć go odróżnić i mieć na to czas :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności