Skocz do zawartości

subdomena nie wiadomo skąd, o treści takiej samej jak strona główna...

dumiti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przepraszam za tak szybkie pytanie, odrazu po rejestracji i przedstawieniu się ale mam pewną zagwozdkę...

Ponad miesiąc temu skończyłem prace nad stroną, zastosowałem w niej przyjazne linki itp... pozycjuje ją jako www.domena.pl na odpowiednie frazy, narazie głównie dodawanie do katalogów...

Serwis został przeniesiony serwer nazwa.pl, wczesniej na poprzednim serwerze istniala subdomna www.domena2.domena.pl jednak od ponad miesiaca juz nie istnieje.

Wszystko było ok dopóki dzisiaj nie okazało się, że subdomena www.domena2.domena.pl przejela tresc od domeny głównej i o dziwo wyprzedziła domenę główną na niektóre frazy...

site:www.domena.pl zwraca wszystkie zaindeksowane strony domeny głównej

site:domena.pl zwraca też właśnie te jakieś dziwne tworzone adresy subdomeny typu www.domena2.domena.pl/opis www.domena2.domena.pl/kontakt i tak praktycznie wszystkie podstrony strony głównej zaczeły się "przypisywać" do tamtej nie istniejacej juz subdomeny..

Ogólnie problem rozwiązany, zmieniony rekord *.domena.pl na www.domena.pl.

Ale pytanie, jak mogło takie coś powstać? skopany mod_rewrite? włączona obsługa wildcard? i jakim sposobem takie coś zostało zaindeksowane w google...??

Chyba za mocno zamotałem...

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności