Skocz do zawartości

Pytanie o pozycję strony

wojtekz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

strona od pół roku chyba ma filtra na dwie frazy (pozycje w google od 80-120), przedtem była na pierwszych pozycjach przez prawie dwa lata. Od paru dni strona zanotowała skok na pozycję 18 i 11 na dane frazy, które siedziały w filtrze. Przypuszczam, że to był filtr, ponieważ strona na frazy ogólne, trudniejsze do wypozycjonowania jest w top 10.

Moje pytanie jest następujące. Czy są również filtry, które spychają dane frazy do drugiej dziesiątki wyników wyszukiwania w wyszukiwarce Google, czy takich nie ma? Czytałem, że są filtry -50.

Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.

jak się nie mylę to jeśli dostałbyś filtra to strony na podane frazy wcale by się nie pojawiały w Google a skoro jak piszesz strona znajduje się na pozycjach od 80 - 120 to tylko znaczy, że jest źle/słabo pozycjonowana :)

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Jeśli źle interpretuję pojęcie "filtr" to proszę o odpowiedź na pytanie:

co dzieje się ze stroną, która wpada w filtr ?

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Filtr na frazę (bo filtra dostajesz na frazę) "wyrzuca" stronę pozycjonowaną w otchłań wyników wyszukiwania. Ale ona nadal tam pozostaje tylko że bardzo daleko. Nie można odpuścić swojej pracy to wróci. Mi dziś jedna fraza wróciła na 8 miejsce po 4 miesiącach poza 100:)

to zadam jeszcze jedno pytanie - strona/domen już kilkuletnia

otóż zacząłem pozycjonować stronę około miesiąc temu na jedną z pasujących do profilu fraz

pierwszą rzeczą którą zrobiłem była zmiana tytuły tak aby ta fraza w nim się znalazła - następnie strona została dodana do 3 dobrych katalogów ( w tytule wpisów wstawiłem te właśnie frazę)

po 3 dniach (fraza była przedtem w okolicy 200 miejsca) strona na daną frazę pojawiała się przez równe 13 dni (sprawdzane kilkoma programami i monitoring za pomocą webpozycji) następnie znikła z wyników wyszukiwań ( w pierwszej 300 jej nie było) na jakieś 10 dni, wczoraj była na 21 pozycji a dzisiaj znowu jej nie ma w pierwszej 300

Czym mogą być spowodowane takie skoki. Na pewno nie przesadziłem z linkami, linki dodawałem z 8 różnymi anachor text więc nie było linkowania tylko jednej frazy.

Dodam, że pozycjonowana fraza nie ma zbyt wielkiej konkurencyjności w Google - jeden wpis z mojego preclu na podaną frazę znajduje się w Top 10 Google mimo, że precel jest bardzo młody i prowadzą do niego liki tylko z kilku maksymalnie kilkunastu katalogów.

Czy domena mogła wpaść w jakiś filtr ?

Takie skoki to w google rzecz normalna, u mnie strony lubią np często wypadać z indeksu, a po paru dniach do niego wrócić :D Z tego co napisałeś wnioskuję, że nie jest to filtr, a jedynie skoki, bo w innym wypadku strona była by cały czas daleko, a nie skakała raz 21, raz ok 300 pozycji ;)

@mmarek

Te "2 rodzaje filtrów" maja swoje nazwy nawet wiesz? Filtr i ban?;) Ale to są różne rzeczy... Nie mylcie filtr =spadek pozycji najczęściej za 100(nie zawsze) ban wylecenie z google, sandbox tez wytłumaczę;D filtr z którego trudniej wyjść:D

Chyba nie ma, ale jest coś takiego: https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/paragraf-31/

Dziękuję za link, ale to już czytałem i chyba nie dotyczy mojej strony. Może w takim razie wróci wszystko do normy i tak kara ze strony decydentów Google była dość długa, szczerze mówiąc do tej pory nie wiem za co dostałem tego filtra.

Mój problem opisałem na tym forum, ale nie dostałem od nikogo żadnej odpowiedzi.

Link do wcześniejszego wpisu: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=97370

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności