Skocz do zawartości

Dziki kurs wymiany stosowany w Adsense

esterius

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas księgowania miesiąca wypłynął mi niedorzecznie wysoki dowód wewnętrzny na różnice kursowe. Pogrzebałem trochę i zdębiałem.

Otóż w dniu 25 maja Google Ireland zastosowało kurs wymiany:

1 : 3,928

Grzebię po stronach NBP i mam następujący kurs:

kupno: 4,1273

sprzedaż: 4,2107

1. Czy moglibyście sprawdzić czy u was także kurs wymiany jest aż tak nonsensowny?

2. Czy istnieje możliwość zmiany konta rozliczeniowego na złotówki?

3. A może można zażądać od Google żeby nic nie przeliczał tylko wysyłał przelew w euro?

Na temat kursu wymiany korespondowałem z googlami i dostałem taką odpowiedź:

Odpowiadając na Pana pytanie pragnę poinformować, iż płatności są przeliczane według kursu rynkowego w dniu przetwarzania płatności. Ze względu na wymagania lokalnego banku, data przetwarzania płatności przelewem elektronicznym (EFT) może być nawet o 7 dni wcześniejsza niż data wpływu środków na konto. Należy również pamiętać, że kurs rynkowy jest oparty na kwocie transakcji, a zatem beneficjent korzysta z agregowanego kursu wymiany.

Proszę zauważyć, iż by wyświetlić kurs wymiany zastosowany w przypadku danej płatności, należy kliknąć link "Płatność" dla odpowiedniego miesiąca na stronie "Historii płatności", zakładka "Moje konto".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności