Skocz do zawartości

wyświetlanie się reklamy adwords na frazę spoza zdefiniowanych fraz- ?!

Kris_novy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam zdefiniowanych kilka fraz, na które pojawia się moja reklama.

kilka z nich zawiera słowo "dermatologia"

Nie wiem dlaczego reklama pojawia się także po wpisaniu słowa "stomatologia miasto" ???????

Po wpisaniu "stomatolog miasto" nie pojawia się moja reklama

W zdefiniowanych w panelu adwords słowach kluczowych nie mam wpisanego słowa stomatolog lub stomatologia :)

Jak myślicie, czym jest spowodowane wyświetlanie reklamy dotyczącej dermatologii po wpisaniu słowa stomatologia ?

Pozdrawiam

Kris

Gość Krzysztof Cichocki

Najprędzej spowodowane jest to błędnym zastosowanym przez Google synonimem, lub pokazują Ci się reklamy powiązane z historią wyszukiwań, co można spotkać coraz częściej.

Dodaj jako negatywne słowo kluczowe "stomatologia", powinno rozwiązać problem jeśli fraza jest traktowana jako synonim. Co do przypadku fraza + miasto, dzieje się tak kiedy kampanię masz targetowaną (nakierowaną geograficznie), na konkretne miasto na przykład Warszawę - mimo, że kampania z założenie pojawiać ma się tylko tam, gdy ktoś w Gdańsku wpisze w Google "dermatologia Warszawa" to Twoja reklama też się pojawi - parsowane są zapytania pod kątem szukanej lokalizacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności