Skocz do zawartości

WordPress 2.8.4

proveve

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm... ja trafiłem na wersje Polski WordPress 2.8.4 PL , myślę że na początek będzie lepsza wersja PL, aby się z tym zapoznać :)).

Zastanawiam się czy dobre poprowadzenie takiego WordPressa jest warte późniejszych efektów?... czy korzyści uzyskane z takich linków są w ogóle warte włożonej pracy???

https://pl.wordpress.org/wordpress-3.0-pl_PL.zip, zależy co masz na myśli pisząc "dobre prowadzenie" a co do tego czy korzyści z linków są satysfakcjonujące i warte włożonej pracy każdy powinien ocenić sam, zależy co chcesz wypozycjonować, ale jeśli domena zyska PR lub pozycje w google to linki będą warte więcej

Czy ja wiem, czy rodzaj CMSa/technologii server-side ma jakieś znaczenie w pozycjonowaniu ? Chyba nie :)

"Content is King" + Linki a nie to czy używasz CMSa Wrodpress, Joomla czy innego ;-) Tak mi się wydaje, ale chętnie zobaczę dowody na to, że jest inaczej.

Czy ja wiem, czy rodzaj CMSa/technologii server-side ma jakieś znaczenie w pozycjonowaniu ? Chyba nie :)

Ma znaczenie, bo w WordPressie jest wszystko zoptymalizowane, np. jeden wpis znajduje się pod jednym adresem, jak user wejdzie na zły to skrypt przekierowuje.

Do tego wbudowana obsługa URL z tytułami bez ID numerycznych, optymalny title w standardzie, obsługa rel="canonical".

Jedynie obsługi description nie ma, ale do tego jest pełno dodatków.

A w takiej Joomli jest już pełno wewnętrznych duplikatów - wersje do wydruku, wersje PDF, różne sortowania.

ale są lepsze i gorsze skrypty, przecież zawsze można stawiać inne zaplecze niż ze skryptu wordpressa zwłaszcza że ten wymaga czasu, czas=pieniądze, jest jeszcze opcja wordpress mu

W zależności od tego ile zaplecza stawiasz dobrze mieć to na różnych skryptach. WP nie jest jedynym dobrze zoptymalizowanym skryptem więc warto korzystać ze wszystkiego co się nadaje tworząc własne zaplecza wraz z własnymi skryptami włącznie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Co możesz osiągnąć? najlepiej to wpisz sobie w google optymalizacja wordpresa, itp. Jest masa artykułów na temat optymalizacji pod pozycjonowanie...

A czy wordpress jest najlepszy? Na pewno jest dobry, no i te moduły instalujesz sobie z panelu szybko, bez konieczności wrzucania na serwer. Dodatkowo modułów jest dużo i w większości są darmowe.

co do wersji, to zawsze najlepiej korzystać z najnowszej :)

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności