Skocz do zawartości

Linki

Oki

Rekomendowane odpowiedzi

Bartek to ja mogę dać dla testu jakąś stronę i spróbuj jej zaszkodzić linkami ;)

ja nie chcę szkodzić żądnej stronie:) promuję eleganckie pozycjonowanie:)

ale widziałem już nie jedno... czasem klienci zamawiali szkolenie przede wszystkim dlatego, że strona wpadła im do filtra, bo jedyne czego użyli do linkowania do SWL i to jeszcze dość nieporęcznie

Dokładnie, żaden link nie szkodzi, bo to by był za prosty sposób na konkurencję.

9 na 10 (a może częściej) przypadków filtr jest błędem pozycjonera

Ale SWL nie ma nic wspolnego z jakoscia linka, jak juz cos to z jego trwaloscia. Ktos tam cos poczyta o pozycjonowaniu i wezmie nowa domene, kupi pkt w SWL i ustawi tylko linki z SWL to bez zadnych linkow stalych w koncu wleci w filtr.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

bo jedyne czego użyli do linkowania do SWL i to jeszcze dość nieporęcznie

Ale skąd wniosek, że to linki z SWL zaszkodziły?A nie ich rotacja/zupełnie nienaturalny przyrost/cokolwiek innego?

no właśnie, to kwestia multiprzyczynowości... charakter SWL pociąga za sobą kilka ryzykownych czynników

I oczywiście za jakość linków nie wpada się w filtry, ale za ilość jak najbardziej. Z drugiej strony przy linkach wyłącznie ze złego otoczenia na jeden anchor text, który promuje dana strona filtr pewnie również by nastąpił.

To, że linki zewn nie powinny mieć znaczenia, bo konkurencja mogłaby to wykorzystać to tylko teoria. W praktyce jeśli dowalimy dużo linków do jakiejś strony na słowo kluczowe, na które się pozycjonują, jest szansa, że wpadną w filtr ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności