Skocz do zawartości

Słowa kluczowe

matis

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie a właściwie wątpliwość.

Czy słowa kluczowe do których pobierane są reklamy zależą wyłącznie od treści strony czy też liczą się linki.

Odnoszę wrażenie że linki prowadzące do strony również się liczą ale nie mam pewności.

I jeszcze jedno pytanko, dodałem na stronkę treści ustawione pod dostosowanie reklam gdyż te które się wyświetlają nie są zbyt trafne dla mojej "publiki", wynika to z dwuznaczności słów i ich zastosowania.

Niestety efekt jak na razie (po 3 dniach jest kiepski).

Strona przeindeksowana przez google, treść ładnie zaindeksowana, ale efektu brak.

Ktoś zechce rzucić jakieś rady ?

Obstawiam, że tylko treść strony.

W teorii, AdSense zbiera dane do osobnego indeksu, niż wyszukiwarka Google. W tej sytuacji, żeby brane były pod uwagę linki, na stronie linkującej do Ciebie też musiałyby być reklamy AdSense.

Ale może coś się zmieniło i Google posiłkuje się zdanymi ze zwykłego indeksu? Może to efekt działania targetowania behawioralnego?

Jeśli chodzi o drugą kwestię, odczekaj. Google pisze, że taka zmiana może potrwać do kilku dni. Jeśli chcesz dodaną treść przetestować, załóż nową podstronę ze starą treścią i zobacz, co tam się wyświetla -- to wymusi wizytę robota AdSense w momencie pierwszego wyświetlenia reklamy (lub zaraz po nim).

Czy korzystasz z section targetingu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności