Skocz do zawartości

Jaki adres podawać z WWW, bez WWW

mbx

Rekomendowane odpowiedzi

Owszem najlepiej trzymać się jednej wersji. Ja osobiście katalogowałem swoją stronę bez www.

I w końcu zdecydowałem się zrobić przekierowanie z adresu www na bez www.

I teraz reklamuje pozycjonuje adres strony bez www.

Zależy ile masz linków do strony z www i bez. Jeżeli więcej linków masz z www to pozycjonuj również z tym przedrostkiem.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Hmm... Z tego co zauważyłem to osoby starsze, mniej znające się na korzystaniu z komputera są przezwyczajone do pisania adresu z WWW. Z kolei osoby młodsze często pomijają ten fakt. Więc najlepiej tak jak koledzy wyżej pisali, zrób przekierowanie z jednej wersji na drugą i nikomu na złe to nie wyjdzie.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Ale czy nie dziwne będzie jak strona ma 100 000 BL na adres tylko z www, czy też bez ? Przecież google "sie domyśla" że te adresy to jedno(np. przez przekierowanie, albo google webmaster tools.) A internauci linkujący do nas naturalnie mogą wybierać praktycznie i ten i ten adres.

99.9% wejść jest przez SERP'y, odsyłacze oraz zakładki - z czego znaczna część użytkowników, jeżeli czegoś szuka i tak nie zwraca uwagi na domenę.

Pod względem SEO, nie ma to żadnego znaczenia.

Osobiście wolę bez www, z tego względu, że jeżeli już wpisuje adres z palca, to i tak robię to bez www.

Moim zdaniem, im adres krótszy, tym lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności