Skocz do zawartości

pomocy - Googlebot ma zablokowany dostęp do adresu ...

artur2345

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam włączone i nie mam takiego pliku, a jedynie robots.txt z takim wpisem:

User-agent: *

Disallow:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Na bank działam we właściwym katalogu. Wyczyściłem cache w przeglądarce i wgrałem ponownie ten stary plik robots i ponownie pokazuje...

Allow: /

Jak go skasuję, i wyczyszczę wszystko, wchodzę ponownie to pokazuje

Disallow:

Sitemap: https://mojastrona.pl/sitemap.xml.gz

To jest naprawdę jakieś nienormalne

Ja mam taki własnie wpis w preclu robots.txt i nie ma problemów z indeksacją treści

---

Możesz też wgrać plik z właściwą definicją i nadać mu prawa uniemożliwiające zapis z poziomu PHP

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No ja też nie miałem do wczoraj do 14:00 ;)

Teraz od 23 godzin w google webmaster tools jest pokazane, że plik robots ma taką wartość...

Disallow: /

Znaleźliśmy ten problem co pisałem wyżej, gdyż pliku robots w ogóle nie było w "public html" dla danej domeny, a jak admin z PiO wszedł na root na dedyka to tam był plik robots.txt z tą właśnie wartością...

Disallow: /

Usunął go, i przeniósł do "public html" do mojej domeny i zmienił jego wartość na

Allow: /

I tak mi też pokazuje jak wchodzę na mojastrona.pl/robots.txt. Zrobiliśmy to wczoraj o 19:00 a do tej chwili nie ma żadnych efektów. Gdy robię to "Pobierz jako Googlebot" to pokazuje, że "Odrzucone przez plik robots.txt". Dodałem już kilka nowych wpisów na bloga, ale kompletnie brak reakcji ze strony google!

Nie możliwe coś tam jest nie tak... Podaj adres tej twojej strony

---- w tej zakladace

Sprawdź jaki plik robots.txt pobiera google bot i kiedy uzyskał dostęp. Może trzeba użyć opcji [usuń adres URL] by "zareagował" na zmiany

Jeszcze taką jedną rzecz napiszę tylko....

Znalazłem taką stronę "https://ismyblogworking.com". Wpisałem tam moją stronę i wyszło...

Your robots.txt file is valid and allows search engines to index your content.

Ale najdziwniejsze jest gdy robię Live Test w "Pobierz jak google" to pokazuje, że jest dalej zablokowane ;(

Czy może wystarczy trochę popingować i powinno wrócić?

Oj, Panowie właśnie artykuły na blogu zaczęły się ponownie indeksować! Wprawdzie w Google WMT dalej pokazuje, że robots.txt jest zablokowany, ale jak już google wyłapało nowe wpisy, to chyba to też wkrótce zaskoczy. Mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko ładnie działać.

Dziękuję wszystkim za miłą pomoc, na Was zawsze można liczyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności