Skocz do zawartości

Pozycjonowanie + kilka dodatkowych pytań

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem jeśli chcesz umieszczać te ogłoszenia/reklamy na innych portalach turystycznych to lepiej aby te ogłoszenia były inne/różne, ale słowa kluczowe mogą pozostać te same. Wystarczy, że zmienisz trochę treść, użyjesz synonimów itp.

Duplicate content to zdublowana treść. Chodzi o to by tego uniknąć po pierwsze dlatego, żeby treść na Twojej stronie była jedyna w swoim rodzaju, ale też dlatego, że czasem roboty google karzą za takie coś, np. filtrem itp. i wtedy Twoja strona jest prawie niemożliwa do odnalezienia w wyszukiwarce.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Moim zdaniem jeśli chcesz umieszczać te ogłoszenia/reklamy na innych portalach turystycznych to lepiej aby te ogłoszenia były inne/różne, ale słowa kluczowe mogą pozostać te same. Wystarczy, że zmienisz trochę treść, użyjesz synonimów itp.

Duplicate content to zdublowana treść. Chodzi o to by tego uniknąć po pierwsze dlatego, żeby treść na Twojej stronie była jedyna w swoim rodzaju, ale też dlatego, że czasem roboty google karzą za takie coś, np. filtrem itp. i wtedy Twoja strona jest prawie niemożliwa do odnalezienia w wyszukiwarce.

Aha i wszystko jasne, dziękuję za bardzo rzeczową i wyczerpującą odpowiedź. Teraz jest dla mnie wszystko zrozumiałem, dlatego już wiem czemu ludzie się ogłaszają z pisanie artykułów :)

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Mam do was kolejne pytanie. Z tego co się dowiedziałem tekst na głównej stronie, którą chcę pozycjonować musi być unikatowy i jedyny w swoim rodzaju, a przede wszystkim nie może być zduplikowany. Moje pytanie wygląda następująco, zależy mi na wypozycjonowaniu takich fraz:

- ustka noclegi

- wczasy ustka

- villa ustka

- ustka pensjonaty

- ustka pokoje

- kwatery ustka

- Ustka

Jak będę pisał ten tekst na główną stronę www to czy te frazy w zdaniach muszą być dosłowne czyli "ustka noclegi" czy mogę to trochę przeinaczyć ?

Jeżeli to przeinaczę "noclegi w ustce" to będzie nadal pomagało w wypozycjonowaniu tej frazy "ustka noclegi" ?

Proszę o odpowiedź bo chciałbym się do tego zabrać

i właśnie to jest problem, bo nie da się ich w tekście umieścić bo nie wyglądają poprawnie gramatycznie, więc co byś proponował ? Jak je umieścić na stronie prócz tych meta tagów w nagłówku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności