Skocz do zawartości

Dobór słów kluczowych - optymalizacja

twoje_forum

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam odpowiedzi i pomocy na naszym forum, uruchomiłem właśnie nowy serwis i chciałem zacząć pracę nad pozycjonowaniem na dobrze dobrane słowa kluczowe. Wszedłem na keyword tool external Googla i niestety nic z tego nie rozumiem, nie wiem jak dobrać optymalnie frazy do pozycjonowania.

Proszę o informacje jak to zrobić, może ktoś zechce podpowiedzieć czy mój serwis jest odpowiednio " zoptymalizowany" itp

Podam również swoje gg 9778935

Nie mam kasy więc nie pisać propozycji odpłatnych usług :jezyk1:

Patrz na ilość wyszukiwań danej frazy (im więcej tym lepiej), a także na trudność (pod polem wyszukiwania Google po wpisaniu danej frazy jest coś w stylu "Około 5,290,000 wyników (0,25 s)"). Im mnie wyników tym lepiej, ale pamiętaj, aby przeanalizować także konkurencje (sprawdzić ilość i jakość BL), sprawdzić czy strona jest pozycjonowana, aktualizowana, jej wiek. :)

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

No to jak by można jeden przykład, na tym przykładzie prosił bym o poradę to z resztą sobie już poradzę:

Mój adres : https://forum.agro-centrum.net a fraza kluczowa : forum rolnicze

W wyniku zapytania mam takie informacje:

forum rolnicze 2 400

ciągniki rolnicze forum - 140

rolnicze uzywane 5 400 - -

ciogniki rolnicze 1 600 - -

traktory rolnicze 22 200 - -

kombajny rolnicze 1 900 - -

ciągnik rolnicze 720 - -

rolnicze maszyny 201 000 165 000

allegro rolnicze 27 100 - -

rolnicze sprzedaż 2 900 1 900

giełda rolnicze 880 - -

forum traktory - 260 - -

prasy rolnicze 1 600 1 300

części rolnicze 6 600 6 600

forum rolniczej - 390 - -

ciagniki rolnicze 18 100 14 800

Rzetelna analiza zabiera sporo czasu, więc wątpię by ktoś zechciał wykonać ją za ciebie, tym bardziej iż dobór słów kluczowych dla serwisu to znaczna odpowiedzialność. Sama ilość wyszukiwań podawana przez Google to za mało by jednoznacznie określić najlepsze słowa kluczowe dla serwisu. Wiele zależy od tego jakimi środkami dysponujesz. Czy stać cię na to aby walczyć o oblegane frazy, czy może początkowo będziesz zmuszony szukać większej ilości mniej obleganych fraz, które generują mniejszy ruch, ale na które dasz radę skutecznie pozycjonować? Określ swój budżet/możliwości, a później względem niego dobieraj frazy o które chcesz powalczyć z serwisem. Określ ile czasu jesteś gotów czekać na wyniki? Jeżeli ci się nie śpieszy i możesz poczekać np. 6-10 miesięcy na TOP3 to możesz oczywiście dobierać trudniejsze frazy. Jeżeli chcesz szybkiego wygenerowania ruchu trzeba się będzie skupić na prostszych frazach.

1. Określ swój budżet lub moc zaplecza którym dysponujesz, ewentualnie ilość czasu jaką możesz poświęcić na pozycjonowanie.

2. Stwórz listę kilkudziesięciu fraz-kandydatów.

3. Określ liczbę wyszukiwań w Google dla każdej frazy w dopasowaniu dokładnym.

4. Sprawdź dla każdej z tych fraz strony pojawiające się w TOP10 wyników wyszukiwania pod kontem wieku domeny, optymalizacji strony pod daną frazę i ilości linków przychodzących. (Możesz skorzystać np. z SeoQuake)

5. Dokonaj porównania i wybierz najlepsze frazy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności