Skocz do zawartości

[startup] Ultra WebSite

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skoro się rozjeżdża to daj dowód jakiś, bo tak to każdy może napisać żeby zdemotywować autora (wątku jak i tego CMS'a) i osoby, które przymierzają się do zakupu.

EDIT: Co do ceny to według mnie wygórowana nie jest, aby ktoś napisał takiego "dedyka", na zamówienie, od podstaw to zapłacił by od 300 zł w wyż, więc cena 6x mniejsza za "licencje" według mnie jest odpowiednia.

a propos rozjazdu, u mnie jest ok, mam IE8 i firefoxa 3.6.6 , więc być może rozjazd jest na czymś starym, typu IE6, ale tym bym się nie martwił. Co do uwag, skoro chcesz to już sprzedawać, to na litość musisz poprawić grafikę domyślną tego systemu, bo może to i ma funkcji sporo, ale wygląda trochę jak z innej epoki. Te ikonki lang też spokojnie możesz wywalić na sam dół, albo zwinąć w jakiś mały box i pobierać ajaxem, żeby nie było za dużego śmietnika na stronie. Na koniec dodam, pomijając wykonanie grafiki, ja na pewno nie robiłbym tego na zlecenie zaczynając od 300... spokojnie dorzuciłbym jedno zero, jak klient dobry, to może i 2 :), z resztą, kto pracuje 2 tyg non stop prawie za 300 ? Wg mnie cena 50 zł za lickę jest ok, ale popraw koniecznie grafikę, nawet zleć, jak to Twoja achillesowa pięta, ale musisz ją poprawić, bo odstrasza potencjalnego nabywcę.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Tak nad grafiką na pewno popracuję, ten podstawowy szablon miał za zadanie byś przejrzysty, lekki i szybki w ładowaniu. Na pewno działa pod MF 3.6.2, IE 8, Opera nawet to nie wiem jaką mam zainstalowaną, ale coś chyba 8 ileś tam, Google Chrome 5.0, dzisiaj jak znajdę czas to zrobię wersję angielską.

Tak apropo już wyglądu, to przerobić ten szablon na 3 rzędowy? Panel lewa | Panel środek | Panel prawa? Czy zostawić tak jak jest?

Przepraszam, że post pod postem, ale muszę podbić, więc tak:

- generator Sitemap do formatu .xml - gotowe!

- pingowanie (z panelu admina możemy przejść do serwisu pingomatic.com, gdzie możemy przepingować sitemap) - gotowe!

- wersja językowa angielska (został przetłumaczony CMS jak i instrukcja) - gotowe!

- obecnie 3 szablony, standardowy, oraz czerwony i złoty - gotowe!

Utworzyłem również stronę na temat CMS Ultra WebSite: https://ultraws.pl - tam też możecie zamówić CMS, oglądnąć szablony, w menu po prawej jest podstrona z szablonami, poza tym parę innych podstron również zostało przygotowane.

Co następne?

Za 2-3 dni chciałbym skupić się na stworzeniu paru nowych szablonów, pod ten schemat co już jest. Również chciałbym przebudować kod strony, tak by poukładać panele inaczej, do tego również jakieś szablony się przygotuje.

Bardyt, wygląda to dosyć mało profesjonalnie.

Pamiętaj, że jesli sprzedaz to X osobom i każda przez luki w Twoim systemie

straci informacje/prestiż, pretensje będa do Ciebie.

Rozsprzedaż systemów na licencji (i to takiej, gdzie 5 dzieciaków po dyszce się złoży i ląduje wszystko na warezie - bo 0 kontroli nad domenami) nie ogrnicza się tylko do sprzedaż i zaponij. To jest odpowiedziealność przed klientem za efekt pracy, rpzez cały czas.

Dziwi mnie, że tak łatwo wprowadzasz w obieg coś, co nie do końca jest testowane, wychodzą typowe proste błędy, ale mimo wszystko powodzenia.

PS. Ktoś wyżej napsia, że jakby od zera komuś zlecić to cena od 300 zł w górę. Niestety, gdzieś jedno 0 uciekło, ale mowa tutaj o czymś naprawdę PRO (extra czyteny kod i nie archaiczny, praca nad optymalizacją, bezpieczeństwo niemalże 100%, testowanie, support, gwarancja, naprawa i rozbudowa).

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Dobra, to co proponujesz/cie? Nawet jak udostępnię za darmo, to dla ilu osób?

To jest twój czas, Twoja praca - nie potrafisz zdecydować?

Jeśli masz słaby produkt = nie będzie się sprzedawał.

Masz dobry = dużo klientów.

Dużo klientów = potrzebujesz więcej czasu na support.

No daj spokój. Każda akcja to konsekwencje - jak coś robić to dobrze, takie moje zdanie, ale tylko moje.

Niczego nie sugeruję.. bo to nie mój interes po prostu.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Nie chcę, żebyś się zraził moją wypowiedzią ale na razie wygląda to na nieporozumienie.

Po pierwsze czy zastanawiałeś się co ma ten CMS czego nie mają inne darmowe jak Joomla, Drupal, Wordpress. Żeby ktoś to kupił trzeba zaoferować coś czego nie ma w darmowych skryptach.

Po drugie odwrotnie, czy zastanawiałeś się co mają wyżej wymienione darmowe CMS czego nie ma Twój skrypt ?

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności